Haberler

Düzeltme: "Kadınlar Yalçındağ'ın Adaylığından Mutlu"

Sayın Yazıişlerine Not: "Kadınlar Yalçındağ'ın Adaylığından Mutlu" Başlıklı Haberimizde Anavatan Partisi Eskişehir İl Başkanı Nihal Doğruöz Sehven Milletvekili Olarak Yazılmıştır. Haberimizi Düzenleyerek Yeniden Servis Ediyoruz. (Anka)

Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanlığı için adaylığını açıklayan Doğan TV ve Radyo İcra Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'a iş kadınlarından ve kadın örgütlerinden destek geldi.

İş kadınları, kadın örgütü temsilcileri ve politika hayatında yer alan kadınlar Arzuhan Yalçındağ'ın TÜSİAD Başkanlığı'na adaylığını ANKA'ya değerlendirdi.

KAGİDER: "BU BİR DEVRİMDİR

Türkiye Kadın Girişimcileri Derneği (KAGİDER) Başkanı Meltem Kurtsan, Yalçındağ'ın adaylığını "devrim" olarak nitelendirdi. Kurtsan, TÜSİAD'ın başkanlığı bir kadına önermesini çok önemli bir adım olarak değerlendirirken, "Politikalara olsun, her ortamda, iş hayatında olsun, kadın ve erkeğin eşit temsil edildiği ortamlarda kadının olmasıyla her zaman için başarı ortamı artıyor. Muhakkak TÜSİAD'a farklı bir kadın bakış açısı gelecektir. TÜSİAD yönetiminde 3 kadın üyesi bulunuyor. Başkanında da kadın olmasıyla birlikte bu eğilim artacaktır. TÜSİAD'ın toplumda öncü bir rolü var. Burada da önemli bir sorumlulukla adım atmıştır" dedi.

"TÜSİAD'IN İSMİ DEĞİŞMELİ"

Kurtsan, TÜSİAD'ın açılımında yer alan "işadamları" ifadesinin değişmesini istediklerini dile getirerek, "İşadamı lafının artık dernek adından kalkması gerekiyor. Bunun Arzuhan Hanım döneminde kalkması gerekiyor. Açılımda işdünyası ve iş insanı olarak ya da işadamları ve işkadınları diye olması gerekir. Bu düşünülerek bu konuda hassasiyet gösterilmeli" dedi.

"DARISI CUMHURBAŞKANLIĞI'NIN BAŞINA"

Yalçındağ'ın başkan olmasının ardından "Darısı Cumhurbaşkanlığı, başbakanlık ve diğer görevlerin başına" temennisinde bulunan Meltem Kurtsan, "İnşallah Türkiye bir gün kadın cumhurbaşkanı ve başbakan görür. Ekonomiden Sorumlu Bakan görür, Sağlıktan Sorumlu Bakan da kadın olarak görülür. Bu tip atılımların bunlara vesile olacağını düşünüyorum" değerlendirmesi yaptı.

"BİR GÜN UMARIM KADIN BAŞBAKANIMIZ OLUR"

METRO Group Türkiye Temsilcisi Nurdan Tümbek de, Türkiye'nin geçmişte kadın Başbakanı olduğunu hatırlatarak, "İkinci defa, çok çok önemli, yıllardır erkek egemen olan TÜSİAD'ın başına bir kadın başkan geliyor, önemli bir çağ atlama" dedi. İstanbul Rotari'nin kadın üye almaya başlamasının da "devrim" niteliğinde olacağını kaydeden Tümbek, şunları kaydetti:

"TÜSİAD'a bir kadının başkan olması çok ciddi bir olay, başarılı olacağına inanıyorum. İşe kendini vererek çalışacağını düşünüyorum. Bu TÜSİAD yönetim kurulunda kadın sayısını artırır. Sıfırdan, belli bir kariyer yaparak bir yerlere gelmiş kadın üst düzey yöneticilerin de TÜSİAD'a başkan olduğunu görmek isterim."

TÜSİAD'ın isminde bulunan "işadamı" kavramının da değişmesinden fayda olacağını vurgulayan Tümbek, TÜSİAD'ın sosyal sorumluluk projesinin bulunmadığını, Yalçındağ ile birlikte bu projenin de hayata geçmesini beklediklerini söyledi.

"TÜSİAD'IN KADIN YARARINA ÇALIŞMALARI ARTAR"

Kadın Adayları Eğitme ve Destekleme Derneği (KA.DER) Başkanı Seyhan Ekşioğlu ise, kadınları, her kademede, apartman yöneticiliğinden başlayarak tüm karar kurumlarında desteklediklerini söyledi. Ekşioğlu, "Yalçındağ'ın başkan olması ve yetkin olmasında kadın problemlerini daha kolay anlatabiliriz. TÜSİAD'ın kadının yararına çalışmalar yapılacağı umudu doğabilir. Kadının başkan seçilmesi kadınların lehine olacaktır. TÜSİAD kendi mensubu olduğu sivil toplum alanında iş alanında buralarda kadın erkek ayırımcılığını önlemesi kadınlar için önemli" değerlendirmesi yaptı.

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAT) Başkanı Nilüfer Narlı, "Bir kez daha Türk toplumunun ve Türk erkeğinin, kadını kabul ettiğini görüyoruz. İngiltere dahi kadın Başbakan'ı tartışırken, Türkiye Tansu Çiller'i bağrına basmış bir ülkedir. Ülkemizde biz kadınların önü kapalı değil, hatta bir çok Avrupa ülkesinden daha öndeyiz, yeter ki biz kadınlar, öz güven içerisinde göreve talip olalım" diye konuştu.

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Genel Başkanı Birten Gökyay, bir kadının güçlü bir örgütün başına gelmesinin, "kadınların güçlendiği" anlaşılmasını bakımından gurur verici bir girişim olarak nitelendirdi. Birten, "Mutlu oldum. Kadınların artık daha görünür yerlerde, daha etkin olmaları toplum ve ülkemizin dışa yansıyan algılaması bakımından çok önemli. Kadın olarak güçlü bir örgütün başında olması gurur verici bir görüntüdür. Kadın örgütleri olarak kendisini desteklememiz gerekir" dedi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Şenal Saruhan da, Yalçındağ'ın TÜSİAD başkanlığına aday olmasına olumlu baktıklarını dile getirirken, kadınların her alanda yönetim işini ustalıkla yapabildiğini, ancak cesaret sahibi olamadıklarını kaydetti. Saruhan, "Arzuhan Hanım, kadın bakış açısıyla burada hareket eder. Kadınlar yararına bir yönetim sergiler, bu hepimiz için olumlu bir durum olur" dedi.

SİYASETTEKİ KADINLARDAN DA TAM DESTEK

DYP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Binhan Oğuz ise, "TÜSİAD'ın kadınların ön plana çıkmasında hep hassasiyeti var. TÜSİAD'ın Türkiye'nin AB yürüyüşünde ve tanıtımında eforu devam ediyor. Bu kapsamda da son derece olumlu bir gelişme olur. AB'nin raporlarında gösterildiği gibi kadınlar Türkiye'de ezilmiş, itilmiş değil. Güneydoğu yöresinde iş kadınlarımız var. Ama kadınlarımız cumhuriyetin sunduğu olanaklardan eşit şekilde faydalanamamış. İnşallah bunlar güzel örnekler olacak. Hanımlar olarak destekliyoruz" diye konuştu.

ANAVATAN Eskişehir İl Başkanı ve iş kadını Nihal Doğruöz ise şöyle değerlendirdi:

"Bir bayan olarak bayanların hak ettiği yerde olmadığına inanıyorum. Toplumsal hayattaki sorunları kadın erkek her alanda eşit temsil edildiğimiz takdirde çözebiliriz diye düşünüyorum. Kadının yapısında hassaslık, duygusallık, seviye vardır. Hem cinslerimiz olarak güveniyorum."

CHP Kadın Kolları Başkanı Güldal Okuducu, Arzuhan Yalçındağ'ın adaylığını sevinçle karşıladığını belirterek, şunları ifade etti:

"TÜSİAD gibi Türkiye'nin önemli bir kurumunda ilk kez kadın başkan görev yapacak. Cumhuriyetin kadını erkeği eşit bir toplum projesi açısından rol/model olma açısından son derece güzel bir gelişme. Hele de günümüzde toplumun kadın üzerinden politikalarla şekillendirmeye çalışıldığını düşünürsek... Cumhuriyetin değerlerine inanan, Atatürk ilkelerine inanan bir kadın başkan görmek bizi çok mutlu eder. Örnekler bir birini etkiler. Bunun arkasından diğer kamu kurum ve kuruluşları, odalar başına artarak çok sayıda kadın gelmesini yaşamak ve bu beklenti içinde olmak sevindirici olacaktır. Temsil ve karar noktalarında artan kadın sayısı doğal olarak siyasi temsilci ve kadın sayısını etkileyecektir."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title