Haberler

Düzce Akçakoca'da Yenilenen Kadınlar Plajı Törenle Açıldı

Akçakoca'da yenilenen kadınlar plajı törenle açıldıDÜZCE'nin Akçakoca İlçesi'nde 1994 yılından bu yana hizmet veren ve belediyenin rekreasyon projesi ile yenilenen kadınlar plajı törenle açıldı.

Akçakoca'da yenilenen kadınlar plajı törenle açıldı

DÜZCE'nin Akçakoca İlçesi'nde 1994 yılından bu yana hizmet veren ve belediyenin rekreasyon projesi ile yenilenen kadınlar plajı törenle açıldı.

Akçakoca Belediyesi, Değirmenağzı mevkisinde ortadaki kayanın ikiye bölüp bir tarafına sadece kadınların, diğer tarafına kadın ve erkeklerin karma girebildiği plajın tamamını Kadınlar Plajı yaptı. Kadınlar Plajı Rekreasyon Projesi kapsamında plaja duşakabinler, tuvalet, ahşap localar, mecsit, büfe, pergoleler ve çevre düzenlemesi yapıldı. Bölge doğal sit alanı içinde olduğu için Kocaeli Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'nca onay verilen projenin tamamlanması ile birlikte açılış töreni düzenlendi.

Törene Ak Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Akçakoca Belediye Başkanı Ak Partili Cüneyt Yemenici, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Başkan Yemenici, plajın ilk kez 1994 yılında dönemin belediye başkanı Erol Solak tarafından Kadınlar Plajı olarak hizmete açıldığını hatırlatarak şöyle konuştu:

"Bundan sonra yaptığımız bu çalışma ile burası farklı bir şekilde hizmet verecek. Biz bu alanın tamamını kadınlar plajı yaptık. Daha önce bir bölümünü kadınlar kullanırken, diğer bölümü halka açıktı. Şimdi bütünüyle Kadınlar Plajı yaptık. Ayrıca Koruma Kurulu'nun onay verdiği şekilde çeşitli yenilikler yaptık. Deniz büyüdüğü zaman kadınlar bizim yaptığımız bu çimlerin üzerinde güneşlenebilecek. Ayrıca ışıklandırma da yaptık. Dolayısıyla gece de hizmet olacak burada."

Başkan Yemenici'nin konuşmasından sonra kurdele kesilerek plajın açılışı yapıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cüneyt Yemenici Ak Parti Akçakoca Düzce Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title