Haberler

Dursun Çiçek: Genelkurmay Başkanını Terör Örgütü Yöneticisi Olarak Gösteremezsiniz

İnternet Andıcı Davası'nın tutuklu sanığı emekli Albay Dursun Çiçek, emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un yargılanmasınada değinerek "Devletin genelkurmay başkanını terör örgütü yöneticisi olarak gösteremezsiniz."

İnternet Andıcı Davası'nın tutuklu sanığı emekli Albay Dursun Çiçek, emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un yargılanmasınada değinerek "Devletin genelkurmay başkanını terör örgütü yöneticisi olarak gösteremezsiniz. Bu ülkenin çivisi çıkar o zaman. 'Kağıt parçası' dedi diye Genelkurmay Başkanı'nı yargılamak hukuksuzluktur" dedi. Çiçek, "Ben kimseye (internet andıcı) arz etmedim. Ancak Başbuğ'a evrak olarak çıktığını biliyorum. Şifai arz olmadı" diye konuştu.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen İnternet Andıcı Davası'nın 59. Duruşması'nda Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, birleşen İlker Başbuğ hakkındaki dosya ile ilgili sanıklara söz verdi. Söz alan Dursun Çiçek, mahkemeye bugüne kadar 133 dilekçe ve 702 talepte bulunduğunu söyleyerek, "Bunlarla ilgili bir işlem yapılmadı" dedi. Dava konusu internet andıcını paraflayan komutanların 8-10 aydır tutuklu olduğunu söyleyen Dursun Çiçek, "Bunların günahı ne. Parafı olanların andıca fiili katkısı bulunmuyor. Lütfen bunları bırakın. Biz burada nöbet tutmaya devam edeceğiz" dedi.

"ANNEMİN AK SÜTÜ KADAR MASUMUM"

Yüksek sesle konuşmasına devam eden Dursun Çiçek, "2 yıldır tutukluyum. Annemin ak sütü kadar masumun. 35 yıldır askeriyede görev yaptım. Cezaevinde emekli oldum. Annemin cenazesine cezaevinden katıldım" diye konuştu. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese de sakin olması konusunda sanık Dursun Çiçek'i uyararak, "Annenizin acısını paylaşıyorum. Ancak ortamı germeyin" dedi. Dursun Çiçek de bu sözler üzerine "Biz de insanız sayın başkan biz de geriliyoruz" diye cevap verdi.

"GENELKURMAY BAŞKANINI TERÖR ÖRGÜTÜ YÖNETİCİSİ OLARAK GÖSTEREMEZSİNİZ"

Dursun Çiçek, emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un yargılanmasına da değinerek "Devletin Genelkurmay Başkanı'nı terör örgütü yöneticisi olarak gösteremezsiniz. Bu ülkenin çivisi çıkar o zaman. 'Kağıt parçası' dedi diye genelkurmay başkanını yargılamak hukuksuzluktur" dedi. Başkan Özese bu sözler üzerine Dursun Çiçek'i ikinci kez sakin olması konusunda uyarıda bulundu. Sanık olarak yargılanan askerlerin atamayla görevlendirildiğini anlatan sanık Dursun Çiçek, "Atamayla örgüt üyesi olur mu sayın başkan. Atamayla örgüt üyesi olursa o zaman burada örgüt yoktur" şeklinde konuştu. Suç işlemeyi düşünmediğini, ancak bu durum karşısında isyan ettiğini dile getiren Dursun Çiçek, davada masum insanların yargılandığını söyledi. Bu arada İlker Başbuğ duruşmaya izleyici olarak gelen emekli Oramiral Eşref Uğur Yiğit ile duruşmaya verilen arada bir süre sohbet etti.

"BAŞBUĞ'A EVRAK ÇIKTIĞINI BİLİYORUM"

Savunmasının ardından çapraz sorgusu yapılan Dursun Çiçek, savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in soruları üzerine andıçtaki hukuki sorumluluğun Bilgi Destek Şubesi'ne ait olduğunu söyledi. Savcı Mahmet Ali Pekgüzel "Andıcı İlker Başbuğ'a siz mi arz ettiniz?" diye sordu. Çiçek, "Ben kimseye arz etmedim. Ancak Başbuğ'a evrak olarak çıktığını biliyorum. Şifai arz olmadı" diye cevap verdi. Pekgüzel'in "Başbuğ andıcın hazırlanması için size, Hasan Iğsız'a, Mehmet Eröz'e vb. direkt bir talimatı oldu mu?" şeklindeki soruna Çiçek, Başbuğ'un kendisine emir vermediğini, diğer komutanlara da verdiğini duymadığını söyledi. Çiçek, kırmızı bülten ile aranmasına karar verilen Tümgeneral Mustafa Bakıcı'nın andıcın hazırlanması için kendisine sözlü emir verdiğini söyleyerek, daha sonra bunu yazılı hale getirdiklerini anlattı. Mahkeme heyeti duruşmayı yarına erteledi.

(BB) - İstanbul / Silivri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ali Pekgüzel Hasan Hüseyin Özese İlker Başbuğ Dursun Çiçek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title