Haberler

Dünyaca ünlü otomobil markalarına makine üretiyor

Güncelleme:

Konya'da 78 yaşındaki Mehmet İnan, 51 yıl önce öğretmenliği bıraktıktan sonra babasından devraldığı ve büyüttüğü işletmede, dünyaca ünlü otomobil markalarının yanı sıra 95 ülkeye giyotin makas, fiber lazer, panç pres ve sac işleme gibi makineler ihraç ediyor.

Konya'da 78 yaşındaki Mehmet İnan, 51 yıl önce öğretmenliği bıraktıktan sonra babasından devraldığı ve büyüttüğü işletmede, dünyaca ünlü otomobil markalarının yanı sıra 95 ülkeye giyotin makas, fiber lazer, panç pres ve sac işleme gibi makineler ihraç ediyor.

Mehmet İnan, 1966 yılında başladığı matematik öğretmenliğini iki yıl yaptıktan sonra babasının tavsiyesi üzerine aile dükkanında çalışmaya başladı.

Azmiyle babasının işletmesini büyüten İnan, daha sonra giyotin makas, fiber lazer, panç pres ve sac işleme gibi makineler üretmeye başladı.

İnan, bu makineleri hem dünyaca ünlü otomobil markalarına satıyor hem de 95 ülkeye ihraç ediyor.

MVD Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İnan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 13 bin metrekare kapalı alanda 165 çalışanla çeşitli makineler ürettiklerini dile getirdi.

95 ülkeye 30 milyon avroluk ihracat

Dünyanın birçok ülkesine ihracat yaptıklarını ifade eden İnan, şunları kaydetti:

"Bugün itibarıyla Şili'den Rusya'ya, ABD'den Kanada'ya ve Avustralya'ya kadar 95 ülkeye 30 milyon avroluk ihracat gerçekleştiriyoruz. Yıllık ortalama 600 civarında makine üretiyoruz. Üretimimizin yüzde 90'ını ihraç ediyoruz. Kalite olarak muadillerimize göre çok iyi durumdayız. Hatta bir dünya markası olduğumuzu söyleyebiliriz. Çünkü Porsche ve Mercedes gibi Alman markaları ile İtalyan markası olan Maserati'ye de makine gönderdik. Bu markaların mekanik atölyelerinde bizim makinelerimiz kullanılıyor."

"Babam hep 'matematik oku ama istersen çöpçü ol' derdi"

İnan, siparişle çalıştıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Dünyadaki teknolojik yenilikleri ve gelişmeleri takip eden 25 kişilik bir Ar-Ge ekibimiz var. Matematik öğretmenliğinden buraya nasıl geldiğimizi düşünecek olursak, matematik, bütün teknolojinin ve yaşamın bir parçasıdır. Bir kişinin matematiği ne kadar iyi olursa düşünme ve hareket kabiliyeti de o kadar iyi olur. Matematiği olmayan mühendis düşünemeyiz. Babam hep 'matematik oku ama istersen çöpçü ol' derdi. Çünkü 'sıradan bir çöpçünün süpürge kullanmasıyla matematik okuyan bir çöpçünün süpürge tutması bile farklı olur' derdi. Bunlar kafamıza yerleşti. 1950 yılında babamla başlayan işletmemizde 1974 yılından beri makine üretmeye başladık. Babam Türkiye'de ilk olarak tel kadayıf makinesini imal eden kişidir. Belki de onun bazı özellikleri bize geçmiş olabilir."

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet İnan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title