Haberler

Yunanistan'dan Türkiye'nin SİHA hamlesine karşılık! İlk iki F-16'yı teslim aldılar

Güncelleme:

Türkiye'nin yeni bir SİHA daha üreteceği haberlerinin yayılmasıyla birlikte Yunanistan da karşı hamlesini geciktirmedi. Yunanistan, modernizasyonu ABD'de gerçekleştirilen F-16 Block 52 savaş uçaklarının ilk ikisini bu akşam üzeri teslim aldı.

Türkiye ve Yunanistan arasında Ege'deki kriz devam ederken,iki ülke de askeri teçhizatlarını güçlendirmeye devam ediyor. Türkiye'den hem asker sayısı hem de askeri teçhizat bakımından çok daha güçsüz olduğu bilinen Yunanistan, bu açığını kapatmak adına ABD ve Avrupa ülkelerinden destek istiyor.

TÜRKİYE'NİN HAMLESİNE KARŞILIK

Türkiye'nin 'Hayalet' ve 'Kara ölüm' adı verilen yeni SİHA'lar üreteceği şeklinde haberlerin yayılmasının ardından Yunanistan tarafının karşı hamlesi de gecikmedi. Yunanistan, modernizasyonu ABD'de gerçekleştirilen F-16 Block 52 savaş uçaklarının ilk ikisini bugün teslim aldı.

SORUN YAŞIYORLARDI

F-16 modernizasyonunda gecikmelerin yaşandığı Yunanistan'ın Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"F-16 uçak modernizasyon programı, son teslimatları 2027'de yapılacak olan uçağın yaklaşık 8 yıl sürecek içinde VIPER konfigürasyonuna yükseltilmesini kapsamaktadır. Modernizasyon, Hellenic Aerospace Industry tesislerinde gerçekleştirilecek. Orijinal uçak modernizasyonu olan ilk F-16'lar üzerindeki çalışmalar Hellenic Aerospace Industry tesislerinde Ocak 2020'de başladı ve herhangi bir değişiklik olmadan takvime uygun olarak devam etmektedir. Bu yeni uçakların alınmasını da içeren Yunan Hava Kuvvetleri'ne ilişkin modernizasyonun bir parçasıdır."

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Yunanistan Türkiye F-16 Haberler

500

Yorumlar (3)

Mücahit Tursun:

Yunanistan kendini de parçalasan sonun suya dökülmekten ibaret olacak.

24
4
yanıtYanıtla
Dogan Oksuz:

Geri zekalılar. Kullanılmaya müsait bir ülke. Unutmayın Amerika yarın savaş çıkarsa yanınızda olmayacak ve siz yöneticiler kendi ülkenizin insanlarına yazık olacak

18
1
yanıtYanıtla
tahsin bueyuekkol:

Yone avrupanin cüzdan kapisini calarlar dilenmek icin. Bu sefer aca kacyüz milar verecek? ???

8
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title