Haberler

Viyana Büyükelçisi Göğüş'ten Avusturya Medyasına Tepki

Avusturya’nın başkenti Viyana’da MÜSİAD Genel Merkezi'nde düzenlenen Genç MÜSİAD’ın Kuruluş Galası’nda konuşma yapan Viyana Büyükelçisi Hasan Göğüş, Avusturya basınında çıkan Türkiye’nin ekonomisinin kötüye gittiği yönündeki haberlere tepki gösterdi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da MÜSİAD Genel Merkezi'nde düzenlenen Genç MÜSİAD'ın Kuruluş Galası'nda konuşma yapan Viyana Büyükelçisi Hasan Göğüş, Avusturya basınında çıkan Türkiye'nin ekonomisinin kötüye gittiği yönündeki haberlere tepki gösterdi.

Viyana'da düzenlenen galada açılış konuşmasını MÜSİAD Avusturya Başkanı Faruk Can yaptı. Can, Avusturya MÜSİAD olarak 24 yıl önce 12 iş adamıyla kurulan MÜSİAD'ın 55 ülkede 7 bin 500 üyesiyle büyük bir aile haline geldiğini söyledi. Türkiye'nin dünyanın 16'ncı, Avrupa'nın 6'ncı büyük ekonomisine sahip olduğunu kaydeden Can, "10 yıldır sürekli büyüyen, küresel krizden en az etkilenen, uluslararası arenada barıştan ve mazlumlardan yana olan, her vatandaşı için dünyanın her bölgesinde adaleti ve eşitliği hedefleyen, güçlü ve öz güvenli olan Türkiye'nin Avrupa'daki temsilcileriyiz. Bugüne kadar yaptıklarımız bundan sonra yapacaklarımızın teminatıdır. Bizim büyük hayallerimiz var. Bu hayallerimizin gerçekleşmesi için örnek iş adamları olmak için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

VİYANA BÜYÜKELÇİSİ GÖĞÜŞ'TEN AVUSTURYA MEDYASINA TEPKİ

Türkiye Cumhuriyeti Viyana Büyükelçi Mehmet Hasan Göğüş ise, Viyana'daki MÜSİAD Avusturya Genel Merkezi'nde düzenlenen Genç MÜSİAD'ın kuruluş galasında konuştu. Dışişleri Bakanlığında 37 yıldır görev yaptığını, 5 aydır Viyana'da bulunduğunu hatırlatan Göğüş, Hindistan ve Yunanistan gibi zor ülkelerde görevler yaptığını söyledi. Ekonomik ilişkilerin diplomasinin önemli bir parçası haline geldiğini ve iş adamları başta olmak üzere bu ülkede yaşayan herkesin birer büyükelçi olduğunu söyleyen Türkiye'nin Avusturya Büyükelçisi Mehmet Hasan Göğüş, Avusturya medyasında Türkiye hakkında çıkan olumsuz haberleri eleştirerek, "Türkiye'deki gelişmeler Avusturya medyasında hak ettiği yerde değil. Yunanistan basını çok meşhurdur hasmane haber yapmakta. Burada da her gün basında olumsuz haberler çıkıyor ama emin olun Türkiye doğru yoldadır. Mart ayından bu yana en fazla artan borsa İstanbul Borsası'dır. Maalesef buradaki basında olumlu haberler göremiyoruz" dedi.

Türkiye'nin son 10 yılda çok büyük gelişmeler kaydettiğini ifade eden Göğüş, "Milli gelirimiz 230 milyar dolardan 800 küsur milyar dolarlara çıktı. 4 misli gelişti. Kişi başına düşen milli gelir 2 bin dolarlardan 10 bin doların üzerine çıktı. İhracatımız 150 milyar doların üzerine çıktı. Enflasyon 2 haneli rakamlardan tek haneli rakamlara düştü. Türkiye, Suriye'den kaçan 700-800 bin insana ülkesinde barınak sağlıyor. Bu kadar büyük bir mali külfetin altında. Bununla ilgili 5 aydır Türkiye'nin bu gayretlerini takdir eden tek satır ifade görmedim. Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine olan olumsuz yaklaşımları değiştirmeye çalşıyoruz. Türkiye ile Avusturya arasındaki ticaret hacmi 2,5 milyar doların üzerine çıktığı ve bu artarak devam ediyor. Bu, Avusturya'nın Türkiye ekonomisine olan güveninin bir göstergesi olmuşturTürkiye Avrupa Birliği'ne yük olmaya değil, yük almaya gelecektir. Türkiyesiz bir Avrupa Birliği hiçbir zaman tamamlanmış bir proje olarak gerçekleşmeyecektir" diye konuştu.

Törende ayrıca, Avusturya MÜSİAD Başkanı Faruk Can tarafından Büyükelçi Göğüş'e bir plaket takdim edildi. - VİYANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Avrupa Birliği Mehmet Hasan Avusturya Viyana Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler? Halal All Day / Haram All Night akımı nedir, (TİKTOK) Halal All Day ne demek? 1 Mayıs nöbetçi noter var mı? 1 Mayıs MARMARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs MARMARAY bedava mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title