Haberler

Ürdün'de ABD üssüne İHA'lı saldırı: 3 Amerikan askeri öldü, çok sayıda yaralı var

Güncelleme:

Ürdün'ün Suriye sınırı yakınlarında bulunan bir ABD üssüne İran destekli militan gruplar tarafından insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 3 ABD askeri hayatını kaybederken 25 ABD askeri de yaralandı. ABD Başkanı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada intikam sözü vererek, "Hiç kuşkusuz, bizim seçeceğimiz bir zamanda ve şekilde tüm sorumlulardan hesap soracağız." dedi.

İsrail-Filistin çatışmasıyla tansiyonun yüksek olduğu Orta Doğu'da gerilim yeniden tırmandı. Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren İran destekli militan gruplar, Ürdün'de bir ABD üssünü vurdu. Saldırıda 3 ABD askeri hayatını kaybederken 25 ABD askeri de yaralandı.

İRAN DESTEKLİ GRUPLAR ABD ÜSSÜNÜ VURDU

ABD Başkanı Joe Biden, Ürdün'ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırı yakınlarında konuşlanan ABD güçlerine yönelik insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Ürdün'de ABD üssüne İHA'lı saldırı: 3 Amerikan askeri öldü, Öte yandan geçtiğimiz günlerde Irak ve Suriye'deki ABD üslerine saldırık sayıda yaralı var

3 ABD ASKERİ ÖLDÜ

Biden, saldırının Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren İran destekli militan gruplar tarafından gerçekleştirildiğini açıklayarak askeri üstte bulunan 3 ABD askerinin öldüğünü, 25 ABD askerinin de yaralandığını duyurdu.

"TÜM SORUMLULARDAN HESAP SORACAĞIZ"

ABD Başkanı Biden, yaptığı açıklamada intikam sözü vererek, "Hiç kuşkusuz, bizim seçeceğimiz bir zamanda ve şekilde tüm sorumlulardan hesap soracağız." ifadelerini kullandı.

Ürdün'de ABD üssüne İHA'lı saldırı: 3 Amerikan askeri öldü, Öte yandan geçtiğimiz günlerde Irak ve Suriye'deki ABD üslerine saldırık sayıda yaralı var

20 OCAK'TA IRAK'TAKİ ABD ÜSSÜNE SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Irak ve Suriye'deki ABD üslerine saldırılar düzenlenmişti. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 20 Ocak'ta, Irak'ta ABD askerlerinin de bulunduğu Ayn el-Esed Askeri Üssü'ne balistik füze ve roketlerle düzenlenen saldırının, şimdiye kadar yapılanlardan daha büyük çapta olduğunu belirtmişti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Militan Suriye Ürdün İran Güvenlik Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
500

Yorumlar (25)

sade vatandaş:

Allaha şükürler olsun bu olaya vatanını milletini seven damarlarında Türk kanı akan hiç bir kimsenin gram üzüleceğini sanmıyorum

318
97
yanıtYanıtla
Erol Gergin:

O zaman, Nato ne olacak, Onlarla Natoda dostuz omuz omuza beraberiz

yanıt82
yanıt127
Atilla Han:

Daha cok araplari sevindiren haber

yanıt5
yanıt26
Ay Yıldız:

Müslümanların sabrı tükendi bundan sonra hiç birşey eskisi gibi olmayacak inşallah..

224
41
yanıtYanıtla
esrefpasali:

kina-maktan baska ne yapiliyor? ingiltere amerika vuruyor, tum islam alemi siddetle kini-yor

yanıt2
yanıt2
Recep Ertuğrul:

Amerika'ya çok geçmiş olsun der, bununla kalmayıp devamını beklediğimizi tüm kalbimizle temenni ederiz.

205
27
yanıtYanıtla
Fevzi Bilgin:

biraz objektif bakalım .Amerika parçalanıyor tek çıkış noktası tıpkı kendi ikiz kulelerini bombalattığı gibi,şimdide kendi askerini öldürtü eyaletler bölünme değil birleşme olsun diye.

yanıt4
yanıt1
Mustafa AKSOY:

Devamının bekliyoruz artık Amerika askerî rahat değil

188
12
yanıtYanıtla
Recep Ertuğrul:

Amerika'ya çok geçmiş olsun dileklerimizi sunar ve devamını beklediğimizi tüm kalbimizle temenni ettiğimizi iletiriz.

114
9
yanıtYanıtla
Mehmet Yarba:

Vuran, eninde sonunda vurulur !

99
19
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title