Haberler

Ünlü bilim insanı tarih verip, dünyanın sonu için korkunç teorisini ortaya koydu: Felaketi yanlış yerde arıyorsunuz

Güncelleme:

Dünyaca ünlü bilim insanı Daniel Rothman, dünyanın sonu için korkunç bir teori ortaya attı. Buna göre Rothman, insanlığın dünyanın sonunu yanlış yerde aradığını belirterek, asıl felaketin uzaydan değil okyanuslardan geleceğini belirtti. Rothman, 2100 yılına gelindiğinde okyanuslardaki karbon miktarının kitlesel yok oluşa neden olabileceğini dile getirdi.

Küresel ısınmanın artmasıyla birlikte dünya genelindeki bilim insanları da kitlesel yok oluşla ilgili teorilerini bir bir ortaya koymaya başladı. Okyanuslar ve denizlerle ilgili yaptığı çalışmalarla tanınan dünyaca ünlü bilim insanı Daniel Rothman da dünyanın sonuna ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

ASIL FELAKET OKYANUSLARDAN GELECEK

Rothman, tüm dünyanın gözünü uzaya çevirdiğini ancak asıl felaketin uzaydan değil okyanuslardan geleceğini belirtti. Rothman, okyanuslardaki karbon seviyesinin hızla arttığını ve bu seviyenin 2100 yılında 500 gigatona( 1 milyar (109) ton) ulaşacağını belirtti. Bu durumun da kitlesel yok oluşu meydana getirebileceğini anlattı. Ancak Rothman, kitlesel yok oluş için tam olarak hangi rakamın gerektiğini bilmediğini vurguladı.

"DÜNYADAKİ 5 KİTLESEL YOK OLUŞTAN 4'Ü KARBONLA İLGİLİYDİ"

Karbon salınımının artmasının daha önce 4 kitlesel yok oluş meydana getirdiğini belirten Rothman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda okyanuslardaki karbon miktarı 300 gigaton. 100 veya 200 yıl sonra bu seviye 500 gigatona çıkacak. Bu da kitlesel yok oluşu tetikleyebilir. Ancak insanlar, değişimin uzun yıllar alması nedeniyle kitlesel yok oluşa gittiğimizi fark edemeyebilir. Yine de dünyadaki 5 kitlesel yok oluştan 4'ü karbonla ilgiliydi. Artışın dikkatle takip edilmesi gerekiyor."

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Bilim İnsanı Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında? KORAY AYDIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Koray Aydın, nereli, kaç yaşında? DZEKO NEDEN YOK? Dzeko sakat mı, cezalı mı? Süper Lig'de ilk kez!
500

Yorumlar (4)

pentakill lol:

500-600 yıl var daha sakin olun kıyameti biz göremeyeceğiz.

12
29
yanıtYanıtla
Bozkurt :

Dini söylemle kainatın yaratılışında, ateist düşünce ile kainatın oluşumunda insana ait izler yok ki, yok oluşunda sebep veya dahil olalım. Kıyamet denince akla sanki tüm evren yok olacak fikri geliyor. Böyle bir şeyin olması mümkün değil. Kıyamet sözcüğünü "insan varlığının yok olması" gibi düşünmek lazım. Tıpkı "buzul çağı" dünyayı sarıp, dinazorlar ve türevleri yeryüzünden silindiyse, insan denen canlı varlıklarda aynı şekilde bir sebepten yeryüzünden silinecek. Abartmayın isterseniz.

10
12
yanıtYanıtla
İsimsiz:

Her şeyi dine çekmeseniz olmuyor zaten. Bu bir ''TEORİ''. Umarım anlamışsınızdır.

yanıt1
yanıt0
Zeki Can:

Yok oluş başlıyalı çok zaman oldu.insan dahil tüm calılar içinde olmak üzere kırılma veya hızlanma halleri yıllar geçtikçe daha da belirgin olarak görülecek. Geçmişte yok oluşların yaşandığı konusu kendi görüşlerimdir bu;belirsiz gibi yada gizli tutuluyor da olabilir bazı bilgiler ..

11
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title