Haberler

Ukrayna'da Hidroelektrik Santrali Vuruldu: Sel Uyarısı Yapıldı

Güncelleme:

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın devam ettiği Ukrayna'nın Herson bölgesindeki Nova Kakhovka hidroelektrik santrali vuruldu. Rusya ve Ukrayna birbirini suçlarken, 300 evin sel riski altında olduğu, halkın bir bölümünün tahliye edildiği belirtildi.

- Herson'da hidroelektrik santrali vuruldu: Sel uyarısı yapıldı

Rusya ile Ukrayna birbirini suçladı

HERSON - Ukrayna'da Rus kontrolünde bulunan Herson bölgesindeki Nova Kakhovka hidroelektrik santrali havaya uçuruldu. Rusya ve Ukrayna birbirini suçlarken, 300 evin sel riski altında olduğu, halkın bir bölümünün tahliye edildiği belirtildi.

Rusya-Ukrayna savaşı sürüyor. Rusya'nın kontrolündeki Herson bölgesinde bulunan ve Dinyeper Nehri üzerinde yer alan Nova Kakhovka hidroelektrik santrali vuruldu. Ukrayna Güney Operasyon Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, hidroelektrik santralinin Rus ordusu tarafından vurulduğu iddia edildi. Açıklamada, "Yıkımın boyutu, suyun hızı ve hacmi, muhtemel sel bölgeleri netleştiriliyor. Tüm hizmetler çalışıyor. Durum takip ediliyor" ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Rus teröristler. Kakhovka hidroelektrik santrali barajının yıkılması, tüm dünyaya Ukrayna topraklarının her köşesinden kovulmaları gerektiğini gösteriyor. Onlara 1 metre bile bırakılmamalı, çünkü her metreyi terör için kullanıyorlar. Güvenliği geri getirecek olan sadece Ukrayna'nın zaferidir ve bu zafer elde edilecek. Teröristler Ukrayna'yı suyla, füzelerle veya başka bir şeyle durduramayacaklar. Tüm hizmetler çalışıyor. Milli Güvenlik ve Savunma Konseyini topluyorum" ifadelerini kullandı.

Rusya: "Baraj Ukrayna tarafından vuruldu, 300 ev sel riski altında"

Rusya tarafından atanan Nova Kakhovka Belediye Başkanı Vladimir Leontyev ise yaptığı açıklamada, "Nova Kakhovka hidroelektrik santrali, kente 5 kilometre uzaklığında. Rusya, özel askeri operasyonların başında burayı ele geçirdi. O zamandan beri hidroelektrik santrali Ukrayna ordusu tarafından düzenli olarak bombalanıyor. Rusya, Ekim ayı başında hidroelektrik santralinin Ukrayna ordusunun hedefinde olduğunu ve barajın yıkılmasının önlenmesine dair bir mektubu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne sundu" dedi. Bölgede alınan güvenlik önlemlerinden bahseden Leontyev, "Nehrin alt kısımlarında 300 ev sel riski altında. Halkın bir bölümünün tahliyesi tamamlandı. Tehlikenin büyümesi durumunda halkın tamamının tahliyesi için tüm önlemleri alıyoruz" şeklide konuştu.

Zaporijya Nükleer Santralinde durum kontrol altında

Dinyeper Nehri kıyısında bulunan Zaporijya Nükleer Santralinden yapılan yazılı açıklamada ise "Santralde güvenlik sistemleri çalışıyor. Soğutma havuzları tam kapasiteyle dolu" ifadeleri kullanıldı. Nükleer reaktörleri soğutmak için barajdan gelen suyun kullanıldığı santralde şu anda herhangi bir risk bulunmadığı aktarıldı.

Bölgedeki baraj, 2014'te Rusya tarafından ilhak edilen Kırım'a ve yine Rus kontrolündeki Zaporijya Nükleer Santraline su tedarik ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Hidroelektrik Santrali Ukrayna Herson Rusya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title