Haberler

Türkiye ve İran, kum ve toz fırtınalarıyla mücadelede işbirliği kararı aldı

Güncelleme:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Nurettin Taş, İran'da düzenlenen uluslararası konferansta kum ve toz fırtınalarıyla mücadele konusunda işbirliği kararı alındığını belirtti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Nurettin Taş, İran'da düzenlenen uluslararası konferansta kum ve toz fırtınalarıyla mücadele konusunda işbirliği kararı alındığını belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti'nin ev sahipliğindeki "Kum ve Toz Fırtınaları Uluslararası Mücadele Konferansı" başkent Tahran'da yapıldı.

27 ülkeden temsilcinin katıldığı konferansa, Türkiye adına katılan Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Nurettin Taş, toplantının sonuçlarını AA muhabiriyle paylaştı.

Kum ve toz fırtınalarının, tüm etkilenen ülkelerde insan sağlığına, tarım arazilerine, geçim kaynaklarına, sucul ve karasal çevreye, biyoçeşitlilik kaybına, altyapıya ve ekonomilere zarar verdiğini belirten Taş, sınır ötesi ve bölgesel düzeyde kum ve toz fırtınalarını hafifletme, kontrol etme ve bunlarla mücadele etme konusundaki işbirliğinin önemine işaret etti.

"Türkiye, 2 milyon hektar ağaçlandırma yaptı"

Son yıllarda artan kum ve toz fırtınalarıyla mücadelenin tartışıldığı toplantının başarılı geçtiğini belirten Taş, ülkelerin iklim değişikliğiyle mücadele ile kum ve toz fırtınalarının etkilerinin en aza indirilmesi noktasında istişare yapılması konusunda mutabık kaldıklarını ifade etti.

Nurettin Taş, toplantıda ülke bazında karar alınmadığını belirterek "Kum ve toz fırtınalarının kök nedenlerini, risklerini, etkilerini azaltmak ve doğal kaynakların sürdürülebilir yönetimi yoluyla dayanıklılığın artırılması için küresel ve bölgesel işbirliği yapılması kararı alındı. Türkiye zaten bu konudaki projelerini son derece titizlik ve sorumluluk içerisinde yürütüyor. Türkiye olarak kum ve toz fırtınaları ile mücadelede yaptığımız çalışmaları anlattık." dedi.

Türkiye'nin kum ve toz fırtınalarıyla mücadele faaliyetlerinde tüm işbirliklerine açık olduğunu belirten Taş, ülkenin çölleşme, kum ve toz taşınımıyla mücadele kapsamında 2 milyon hektar ağaçlandırma yaptığını, bu sayede toz taşınımının Türkiye'de büyük ölçüde azaldığını kaydetti.

Kaynak: AA / Dünya

İklim Değişikliği Nurettin Taş Türkiye İran Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title