Haberler

Türkiye ortaklıktan çıkarılmıştı! İsrail'den peş peşe gelen kazaların ardından F-35 kararı

Güncelleme:

Türkiye'nin üretici ortaklığından çıkarıldığı F-35 projesinde üretilen 5 uçağın da düşmesinin ardından İsrail'den radikal bir adım geldi. İsrail, envanterinde bulunan 11 uçağı da acil inceleme kararı aldı.

Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri arasında ciddi bir gerginliğe neden olan F-35 savaş uçakları hakkında son yaşanan gelişmeler tüm dünyada yankı uyandırdı.

GÜVENİLİRLİĞİ TARTIŞILMAYA BAŞLANDI

ABD'de F-35 savaş uçağı, eğitim uçuşu kapsamında dikey iniş gerçekleştirmeye çalışırken kaza yaptı. Geçtiğimiz günlerde Teksas'ta yaşanan ve pilotun fırlatma sistemini kullandığı kaza, söz konusu savaş uçaklarının güvenliğini bir kez daha gündeme getirdi.

TÜRKİYE'Yİ ORTAKLIKTAN ÇIKARMIŞLARDI

Gelişmeler üzerine, Türkiye'nin üretici ortaklığından çıkarıldığı projeyle ilgili İsrail adım atmaya hazırlanıyor. Times of Israel gazetesi, 11 F-35 savaş uçağının, ABD'deki kaza sonrası incelemeye alınacağını yazdı.

ACİL İNCELEME KARARI ALDILAR

İsrail Hava Kuvvetleri, uçağın benzer bir modelinin düşmesinin ardından F-35 jetlerinin 11'ini yere indirmeye karar verdi. Haberde, "İsrail ordusu, F-35 Ortak Program Ofisi'nin tavsiyeleri doğrultusunda göreve geri göndermeden önce F-35 jetlerinden 11'ini kontrol edecek." denildi.

İsrail Savunma Kuvvetleri, "Bulgular ve verilen bilgilerden, tekrarlanan bir arıza olasılığını ortadan kaldırmak üzere bu uçakların özel bir denetime ihtiyaç duyduğu tespit edildi." açıklamasını yaptı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Türkiye İsrail F-35 Haberler

500

Yorumlar (7)

Cemal Muhammed Tengiz:

Allah büyük, bizi haksız yere program'dan çıkarmışlar, inşaallah o uçaklar peş peşe düşer ve dünya'ya rezil olurlar.

169
9
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

f35 ler üstün özellikleri olsada işletme masrafları yüksek arıza çıkarmaları yüksek ve amerikanın kontrolü dışında kesinlikle uçuramayacağınız bir uçaktır karından çok zararı var amerika bu uçağı yakında bize kaptırmaya çalışırsa hiç şaşırmam

133
1
yanıtYanıtla
Zamanla Akıllanan Adam:

BETER OLUN (KIZIL ELMA) İÇİNİZDEN GEÇECEK

102
9
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Tamam anladık kötü uçak yapmışlar, iyi ki bizi çıkartmışlar dememizi istiyorsunuz dedik işte!

62
7
yanıtYanıtla
Muazzez Yılmaz:

Rabbım dünyanın en güçlü ülkesi olmamızı nasip etsin Amin Bütün Türkiye düşmanları iceridekiler dahil ıslah olsunlar olmuyorlar ise Kahrı perişan olsunlar Allahim fırsat vermesin kafirlere Amin, Rabbım çocuklarımızı kandırmaya çalışan kafirleri perişan etsin Amin

35
6
yanıtYanıtla
Thranduil:

Bize F22 mi verelim F35 mi diye sorsalar herhalde F22 alırdık. F16 manevra kabiliyetinin dahi F35'den daha iyi olduğunu bilmeyen yoktur. F35 birçok teknolojik kabiliyetin birleşimi olan uçaktır. Zaten bizim de hedefimiz kendi uçağımızı uçururken uçak gemimize bu F35lerin B modelini koymaktı. F35 A modelimiz de olacaktı.

18
12
yanıtYanıtla
Cemal altın :

Haram yemeyeceksiniz ey dünyalılar. Ben sizi uzaydan takip ediyorum. Sonra israil gibi çarpılırsınız.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title