Haberler

Trump'ın Başdanışmanı: "Gülen'e Sığınak Sağlamamalıyız"

ABD’nin 45’inci Başkanı seçilen Donald Trump’ın başdanışmanı Michael T. Flynn, The Hill gazetesinde kaleme aldığı Türkiye ile ilgili makalesinde, "Gülen’e sığınak sağlamamalıyız. Bu krizde, gerçek dostlarımızın kimler olduğunu hatırlamak bizim için zorunlu" ifadelerini kullandı.

ABD'nin 45'inci Başkanı seçilen Donald Trump'ın başdanışmanı Michael T. Flynn, The Hill gazetesinde kaleme aldığı Türkiye ile ilgili makalesinde, "Gülen'e sığınak sağlamamalıyız. Bu krizde, gerçek dostlarımızın kimler olduğunu hatırlamak bizim için zorunlu" ifadelerini kullandı.

ABD'de başkanlık seçiminin Donald Trump'ın zaferiyle sonuçlanması çeşitli soruları de beraberinde getirdi. Trump döneminde Türkiye-ABD ilişkilerinin nasıl seyredeceği merak edilirken, Trump'ın başdanışmanı Michael T. Flynn, The Hill gazetesinde "Müttefikimiz Türkiye krizde ve desteğimize ihtiyacı var" adlı bir makale kaleme aldı. Birçok Amerikalının Türkiye'nin bugünlerde ne yaptığını tam olarak bilmediğini söyleyerek makalesine başlayan Flynn, "Türkiye'nin ABD çıkarları için hayati öneme sahip olduğunu anlayarak başlayabiliriz. Türkiye, bölgedeki istikrar kaynağı olmasının yanı sıra Irak ve Suriye'de DEAŞ'a karşı gerçekten bizim en güçlü müttefikimiz. ABD'nin askeri operasyonlarına gerekli işbirliği sağlıyor. Ancak, Obama yönetimi, Erdoğan hükümetine mesafeli davranıyor" ifadelerini kullandı.

"Türkiye ile ABD arasındaki, öncelikli ihtilaf konusu eski başkan Bill Clinton'un 'dostum dediği' Pennsylvania'da oturan Fethullah Gülen" ifadelerini kullanan Flynn, "Gülen, kendini ılımlı olarak tanımlıyor ancak gerçekte radikal İslamcı. Gülen, askerlerini her türlü emirlerini yerine getirmek için beklemekle övüyor. Eğer gerçekten ılımlı olsaydı sürgünde olmazdı" dedi.

Flynn açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Gülen'in geniş küresel ağı, tehlikeli uyuyan terör ağlarının tanımına uygun işaretler içeriyor. Türkiye'nin bakış açısına göre, Washington Türkiye'nin Usama Bin Ladin'ine yataklık ediyor. Dış politikadaki önceliğimiz Türkiye'yi tanımak olmalı. Dünyayı, Türkiye'nin perspektifinden görmeliyiz. Eğer 11 Eylül saldırılarından sonra Usama Bin Ladin'in Türkiye'de vergi mükellefleri tarafından fonlanan 160 charter okulunu çalıştırırken güzel bir villada yaşadığını duysaydık ne yapardık? Gülen'e sığınak sağlamamalıyız. Bu krizde, gerçek dostlarımızın kimler olduğunu hatırlamak bizim için zorunlu." - WASHINGTON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Donald Trump Türkiye Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title