Haberler

Topraktan çıkan 1800 yıllık taşı kazıdılar, üzerindeki yazı arkeologları bile utandırdı

Güncelleme:

İngiltere'de Roma surlarına yakın bir alanda kazı yapan amatör arkeolog Dylan Herbert, ilginç bir taş buldu. Taşın üzerinde yazılar olduğunu fark eden Herbert, hemen taşı kazıdı. Taşın üzerinde erkek cinsel organı figürü ve dönemin azizine küfürler yazıldığı görüldü.

Amatör arkeolog Dylan Herbert, Hadrian Duvarı yakınında gerçekleştirdiği kazılarda tarihi eser olacağını düşündüğü bir taş keşfetti. Taşı da alıp laboratuvarına giden Herbert, taşın tam 1800 yıllık olduğunu tespit etti.

ÜZERİNDE YAZI OLDUĞUNU FARK ETTİ

Herbert daha sonra taşın üzerinde yazılar olduğunu fark etti. Hemen kolları sıvayan ve taşı kazmaya başlayan Herbert, bir süre uğraştıktan sonra taşın üzerindeki yazıyı ortaya çıkarmayı başardı.

Topraktan çıkan 1800 yıllık taşı kazıdılar, üzerindeki yazı arkeologları bile utandırdı

YARDIM ALARAK NE YAZDIĞINI ÖĞRENDİ

Arkeolog daha sonra arkadaşlarından da yardım alarak taşın üzerinde ne yazdığını öğrendi. Fakat öğrendikleri karşısında kendi de büyük bir utanç yaşıyordu.

CİNSEL ORGAN ÇİZİP, AZİZE KÜFÜR ETMİŞLER

Taşın üzerinde bir erkek cinsel organ figürü tespit eden arkeologlar, ayrıca o dönem azizle kavgalı olan kişiler tarafından azize yönelik küfürler yazıldığını belirledi.

İşte o taş:

Topraktan çıkan 1800 yıllık taşı kazıdılar, üzerindeki yazı arkeologları bile utandırdı

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Arkeoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (12)

Enver Koşan:

Tarih karın doyurmuyor

38
173
yanıtYanıtla
ov Hasan:

Biz insanız bizim karın doyurmadan başka ilgi alanlarımızda var illa karnımızı düşünen canlılar değiliz, tarih çok ilgi çekici bir ilimdir hoşunuza gitmiyorsa tarihle ilgili haberleri okumadan gecebilirsiniz, bu işlerle ilgilenenlere ayak bağı olmadan.

yanıt58
yanıt8
Enver Koşan:

En büyük tarih insanoğludur O da şu an vardır geçmişe gerek yoktur

42
151
yanıtYanıtla
A B:

Bu buluntu ile tarihin mihenk taşı yeniden tartışmaya açılır göbekli tepe gibi ziyaret patlaması yapar bu haberle

138
32
yanıtYanıtla
Halit Karayel:

o dönemde sansür yokmuş

68
13
yanıtYanıtla
Onur KASAPOĞLU:

İngiltere'de 1800 yıl önce Hristiyanlık yoktu. Roma, Hristiyanlık ı din olarak 4. Yüzyılda kabul ettikten çok sonra hristiyan misyonerlerin İngiltere'ye gitmesine müsaade etti. Arkeologlar bundan haberdardır herhalde.

60
15
yanıtYanıtla
ÜLKÜ DEVİ - HANIMAĞA:

HRİSTİYANLIK KELİMESİ HİÇ BİR YERDE YAZILMADAN SEN HRİSTİYAN KAVRAMINI NERDEN UYDURDUN BİZ ASIL ONU MERAK ETTİK !!!???

yanıt3
yanıt0
Pervin tınaz:

demekki dünyada hiçbirşey değişmeden gelmiş derlerya böyle gelmiş böyle aynen bu olmuş

11
1
yanıtYanıtla
Serhat San:

Her devirde küfür vardır

9
1
yanıtYanıtla
Ali Emir Salim Salim:

Bizim ülkemizdeki graffitileri ve yazıları görürlerse daha çok utanırlar.

4
3
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title