Haberler

Lviv Belediye Başkanı Sadoviy: Rusya Lviv'i vurarak Başkan Biden'a selam gönderdi

Güncelleme:

Lviv Belediye Başkanı Andriy Sadoviy, Polonya sınırına yakın mesafede bulunan Ukrayna'nın Lviv şehrinin vurulmasının ABD Başkanı Joe Biden'ın Polonya'da olduğu güne denk getirildiğini belirterek, "Rusya, Polonya'da bulunan Başkan Biden'a selam gönderdi" dedi.

Rusya Ukrayna'nın şehirlerini vurmaya devam ediyor. Ukrayna'nın Polonya sınırına 70 kilometre uzaklıkta bulunan Lviv kenti Rus ordusunun hedefi oldu. Lviv Belediye Başkanı Andriy Sadoviy ve Lviv Valisi Maksim Kozitskiy şehirdeki siren sesleri devam ederken bir basın toplantısı düzenledi.

"ŞEHİRDE 2 FARKLI NOKTA 2'ŞER KEZ VURULDU"

Lviv Valisi Maksim Kozitskiy şehirde vurulan noktalara değinerek, "İyi akşamlar. Sirenler hala çalıyor hızlı olalım. Bugün altyapı bakımından önemli olan 2 yer bombalandı. Yakıt deposu ve askeri fabrika vuruldu. Her iki noktaya da 2'şer roket atıldı. Olayda can kaybı yaşanmadı, yangın söndürme çalışmaları sürüyor" ifadelerini kullandı.

"TÜM ŞEHİRLER ZOR DURUMDA"

Belediye Başkanı Andriy Sadoviy, Polonya sınırına yakın mesafede bulunan Lviv şehrinin vurulmasının sebebinin Başkan Biden'in Polonya'da olması nedeniyle gerçekleştirildiğini belirterek, "Bu son bir hafta içindeki ikinci saldırı. Altyapı hedef alındı. Şehirde ciddi manada zarar söz konusu. Saldırı sonucunda oluşan patlama dalgaları okul ve anaokulu gibi eğitim kurumlarına zarar verdi. Camlar parçalandı ancak can kaybı yaşanmazken bazı vatandaşlar yaralandı. Bugünkü saldırılarla agresif ülke, Polonya'da bulunan Başkan Biden'e selam gönderdi. Lviv Polonya'ya 70 kilometre uzaklıkta. Tüm dünya anlamalı ki tehdit çok ciddi. Kimse gelecekteki planlarını bilmiyor. Tüm şehirler zor durumda. Umarım can kayıpları az yaşanır. Ne kadar silah elimizde olursa, ne kadar roket imha silahlarına sahip olursak o kadar hızlı olacak bizim zaferimiz" şeklinde konuştu.Bir gazetecinin, "Yabancı ülke vatandaşı olan gazetecilerinin canlı yayında vurulan noktaları göstermesine nasıl bakıyorsunuz?" sorusuna Vali Kozitskiy, "Yabancı gazeteciler sıcak çatışma bölgelerinde fazlaca bulundular. Sizler bizim barış içinde bir şehir olduğumuzu anlamalı ve gazetecilik kurallarına uymalısınız" şeklinde cevap verdi.

Lviv Belediye Başkanı Sadoviy: Rusya Lviv'i vurarak Başkan Biden'e selam gönderdi

"TEHLİKE ÇOK YÜKSEK"

Belediye Başkanı Sadoviy ise, "Şehirdeki güvenlik seviyesini artıracak mısınız?" sorusuna, "Biz 25 Şubat'tan önce askeri noktaları Lviv'den çıkardık. Agresif ülke sivil yerleri vuruyor. Bundan dolayı şehrimizde tehlike çok yüksek. Rus roketlerinin bir sonraki hedefini bilmiyoruz. Sivastopol'den fırlatılan füzeler sadece Lviv'i vurmadı. Biz hepimiz aynı durumdayız. Ne kadar hızlı roket imha silahlarını alırsak şehrimiz o kadar güvenli olacak. Sizden ricam sığınaklara gidin sizin sağlığınız bizim için önemli. Teşekkürler" şeklinde cevap verdi.

Lviv Belediye Başkanı Sadoviy: Rusya Lviv'i vurarak Başkan Biden'e selam gönderdi

SALDIRI SONRASI GÖRÜNTÜLENDİ

Öte yandan Rusya tarafından akşam saatlerinde Ukrayna'nın Lviv şehrinde gerçekleştirilen saldırıların ardından yeni görüntüler kaydedildi. Rus ordusunun 3 roket saldırısı düzenlediği şehirde en son Lviv Valisi Maksim Kozitskiy 5 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

Lviv Belediye Başkanı Sadoviy: Rusya Lviv'i vurarak Başkan Biden'e selam gönderdi

Lviv Belediye Başkanı Sadoviy: Rusya Lviv'i vurarak Başkan Biden'e selam gönderdi

Lviv Belediye Başkanı Sadoviy: Rusya Lviv'i vurarak Başkan Biden'e selam gönderdi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Ukrayna Polonya Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada? Lille elendi mi? Aston Villa-Lille UEFA Avrupa Konferans Ligi maçı sona erdi 18-19 Nisan GÜNCEL Akaryakıt Fiyatları! Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 18-19 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? OLY hangi takım? OLY açılımı ne? Fenerbahçe Olympiakos maçını şifresiz veren kanallar! Fenerbahçe Olympiakos maçını hangi kanal veriyor? Survivor bugün yok mu, neden yok? Survivor yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? Survivor maçtan sonra yayınlanacak mı? Denizbank Torun Tower'ı satın aldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title