Haberler

Son Dakika! Biden'ın ekibinden Trump'ın "Oy sayımını durdurun" çağrısıyla ilgili ilk açıklama: Avukatlarımız hazır bekliyor

Güncelleme:

Son dakika! Demokratların başkan adayı Joe Biden'ın ekibi, ABD başkanlık seçimiyle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Trump tehdidini gerçekleştirerek, oyların düzgün bir şekilde sayımını durdurmak üzere mahkemeye giderse bunun önüne geçmek için avukatlarımız hazır bekliyor olacak" ifadelerini kullanıldı.

ABD'de Demokratların başkan adayı Joe Biden, seçim sonuçlarıyla ilgili Biden, "Bugün buradayım, şunu söylemek için buradayım. Seçimi kazanmak için doğru yolda ilerliyoruz. Daha önce hiç karşılaşılmadık sayıda postayla oy kullanıldı, bu yüzden hepsinin sayılmasını bekleyeceğiz. Ama kendimizi iyi hissediyoruz. Arizona'dan ve Minnesota'dan iyi haberler geldi. Wisconsin ve Michigan ile ilgili de iyi hissediyoruz. Yarın sabah kadar sonuçları öğrenebiliriz ama belki biraz daha uzun da sürebilir. Bu uzun sürecek" dedi.

"AVUKATLARIMIZ HAZIR BEKLİYOR"

Demokrat Parti adayı Joe Biden'ın ekibinden de konuya ilişkin açıklama geldi. Biden'ın seçim ofisinden Jen O'Malley Dillon yaptığı açıklamada, "Trump tehdidini gerçekleştirerek, oyların düzgün bir şekilde sayımını durdurmak üzere mahkemeye giderse bunun önüne geçmek için avukatlarımız hazır bekliyor olacak" ifadeleri kullanıldı.

TRUMP NE DEMİŞTİ?

Sonuçların açıklanmaya başlamasından sonra kameralar karşısında geçen Trump, "ABD yüce mahkemesinden artık oy vermelerin durdurulmasını istiyoruz. Artık sabahın dördünde açılmamış oylar çıktı denmesini istemiyoruz. Benim için çok üzücü bir an. O yüzden şimdi hedefimiz, seçimin bu ülkenin iyiliği için hukukun düzgünce ilerlemesi. ABD yüksek mahkemesine gideceğiz. Sayımın durmasını istiyoruz" demişti.

BIDEN YARIŞI ÖNDE GÖTÜRÜYOR

ABD'nin 46. başkanının belirleneceği seçimde, ilk verilere göre Biden 238 delege, Trump ise 213 delege kazandı. Adayların başkanlık koltuğuna oturabilmesi için 270 delegeye ulaşması gerekiyor. Ülkedeki eyaletlerde halen oy sayma işlemi devam ediyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Joe Biden Haberler Son Dakika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Ekrem İmamoğlu 515 oyla Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildi

Ekrem İmamoğlu 515 oyla Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildi

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 164. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 5 Haziran Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 5-6 Haziran hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! Yetenekli Bay Cage filmi oyuncuları kim, konusu ne? Yetenekli Bay Cage filmi ne zaman, nerede çekildi? Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor oyuncuları kim? Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor ne zaman, nerede çekildi? Hatayspor'a Davide Ancelotti mi geliyor? Volkan Demirel sonrası Hatayspor'da Ancelotti esintisi! Kadınlara regl izni mi geldi? Hangi belediye, regl izni getirdi, olay ne? Instagram çöktü mü? Instagram neden açılmıyor? 5 Haziran Çarşamba Instagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? ASFALT MI ERİDİ? Hangi ilde sıcaklık nedeniyle asfalt eridi, kaç derece? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! ZAHİDE YETİŞ programında ne oldu? CANLI YAYINDA baba kızını mı dövdü, olay ne? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Yeşil Yol filmi konusu ne, oyuncuları kim? Yeşil Yol ne zaman, nerede çekildi? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
Zahide Yetiş programında olay! Baba, kendisinden büyük bir adama kaçan kızını canlı yayında dövdü

Zahide Yetiş programında olay! Baba, kendisinden büyük bir adama kaçan kızını canlı yayında dövdü

500

Yorumlar (47)

Yavuz Arslan:

Yasasin BidenKahrolsun A kp

6
15
yanıtYanıtla
Mehmet:

Senin burada ne işin var doğru ABD ye

yanıt7
yanıt0
yav he he:

basina A KP kadar kaya düsün

yanıt7
yanıt0
HAKLIII:

Hevesiniz kursağınızda kalacak. Biden babanız bile sizi kurtaramayacak. Mal herif

yanıt4
yanıt0
Efsane 40:

Ne alaka akp :))

yanıt0
yanıt0
sülo:

bir saate kalmaz trumpın adamı ''hiçbir şey olmasa bile mutlaka bişi oldu'' diye açıklama yapacak her şey tam tahmin ettiğim gibi gidiyor:))

8
1
yanıtYanıtla
GAZA GELMİŞ:

Çok fazla gaza gelmiş Biden. Kamuoyu araştırmalarına çok güvenmiş daha önceki seçimlerde olduğu gibi. Bilmeyenler olabilir Amerika''da araştırmalar telefonlarla yapılır yani aranan isminin tespit edildiğini bilir bu yüzden ters köşe yapabilir. . Bu yöntem harici araştırma yapan amerikan Trafalgar araştıma şirketi o dönem beklenenin aksine Trump kazanacak demiş ve 2016 seçimlerini bilmişti. Aynı şirket yine diğerlerinin aksine TRUMP yine kazanacak demekte.

6
2
yanıtYanıtla
AYNEN:

Tramp oy sayımını durdurun demedi ki. Mektupla oy kullanmayı durdurun dedi. Son gün mektupla oy olmazdı zaten. Yabancı kanallarda bu zaten açıklanıyor devamlı. Bizde ise maalesef bazen ingilizce yetersizlik veya yorum farkı ile faklı şekilde söylenip açıklanıyor görsel veya yazılı medyada. Sonuç: Kim kazanırsa kazansın Türkiyemizi zor günler bekliyor maalesef. Amerika seçim döneminde olduğu için geçtiğimiz aylarda dış politikada biraz durağanlığa girmişti. Sonuçlar kesinleşince bakıp göreceğiz.

yanıt1
yanıt0
Sümsüklü ŞEYH:

Zekana hayranım arı sütü ve polen ile bu kadar gelişiyor işte

yanıt0
yanıt1
önemsiz bir kul:

Vatanımıza milletimize en zar zararı olacak kimse o seçilsin.

6
0
yanıtYanıtla
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title