Haberler

Soma Şehitlerine Belçika'da Anma Töreni

Güncelleme:

Belçika'da, Marcinelle'de bulunan Le Bois du Crozier maden ocağında Soma şehitleri anısına anma ve dayanışma töreni düzenlendi.

Belçika'da, Marcinelle'de bulunan Le Bois du Crozier Maden ocağında Soma şehitleri anısına bir anma ve dayanışma töreni düzenlendi.

ACILAR PAYLAŞILDI

Büyükelçi Mehmet Hakan Olcay, Başkonsolos Ali Barış Ulusoy, Brüksel Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı Sait Köse, Basın Müşaviri Veysel Filiz, Avrupa Türk konfederasyon Belçika Temsilcisi ve Pieton Türk Evi Başkanı Zeki Yarol, bölge milletvekilleri Özlem Özen,Veli Yüksel, Charleroi Belediye temsilcileri ile davetlilerin katıldığı törende acılar paylaşıldı.

SAYGI DURUŞU YAPILDI

Saygı duruşu ile başlayan törende Büyükelçi Mehmet Hakan Olcay, bir konuşma yaparak, "Bugün burada 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma'da,elim maden kazasında hayatlarını kaybeden madencilerimizi anmak için bir araya geldik." dedi.

"MİLLETİMİZ BÜYÜK BİR YASA GİRDİ"

Olcay, "Hayatlarını kazanmak için,yerin yüzlerce metre altında ter döken 300'e yakın işçimizin kaybıyla, milletimiz büyük bir yas içine girmiştir. Tüm dünyanın acıyı ortak olarak,Türk halkıyla tek yürek olduğunu görmek en büyük teselli kaynağımız olmuştur. 1956 Yılında 262 kişinin hayatını kaybettiği 'Bois du Cazier' kazasının hafızalardaki tazeliğini halen koruduğunu ve bu nedenle Belçikalıların ülkemizi yasa boğan soma faciasının acılarını daha derinden hissettiklerini biliyoruz ve bunu takdir ediyoruz." şeklinde konuştu.

"HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Olcay, "Bu meydanda dünyanın çeşitli yerlerinde işçilerimiz için düzenlenen anma törenleri içerisinde 7 Bois du Cazier'de yapılan anma töreni şüphesiz ki farklı ve son derece anlamlıdır. Töreni düzenleyen Charleroi Belediyesi Başkanı'na, 'Bois du Cazir' isimli kar amacı gütmeyen kuruluşa, törene katılan herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Ali Barış Charleroi Belçika Soma Dünya Haberler

title