Haberler

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki 7'lik deprem kamerada

Güncelleme:

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde meydana gelen 7 büyüklüğündeki deprem sırasında ve sonrasında yaşanan panik dolu anlar kameraya yansıdı. Bölgeden gelen görüntülerde dairelerdeki avizelerin sallandığı ve bölge halkının sokaklara çıktığı görüldü.

Çin ile Kırgızistan sınırında bulunan Çin'e bağlı Sincan Uygur Özerk Bölgesi, 7 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Deprem anında yaşananlar panik dolu anlar kameralara yansırken bölge halkı soğuğa rağmen geceyi sokakta geçirdi.

SİNCAN UYGUR ÖZERK BÖLGESİ'NDE 7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS), Türkiye saati ile 21.09'da Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Aykol kasabası merkezli 7,0 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Depremin, yerin 13 kilometre derinliğinde olduğu bilgisi verilirken, yaklaşık yarım saat sonra bölgede 5,1, 5,5 ve 5,0 büyüklüğünde artçı sarsıntılar gerçekleşti.

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki 7'lik deprem kameradaKırgızistan'ın başkenti Bişkek sokakları

DEPREM ANI VE SONRASINDAKİ PANİK KAMERADA

Deprem, Çin ve Kırgızistan'ın yanı sıra Kazakistan, Özbekistan, Tacikistan, Afganistan, Pakistan ve Hindistan'da da hissedilirken bölge halkı sokaklara indi. Deprem anında dairelerdeki avizelerin sallanması ve deprem sonrası insanların sokaklara inmesi kameralara yansıdı.

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki 7'lik deprem kameradaKırgızistan'ın başkenti Bişkek sokakları

BİŞKEK HALKI GECEYİ SOKAKTA GEÇİRDİ

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te şiddetli sarsıntıdan ötürü halk paniğe kapılarak evlerini terk etti ve sokaklara çıktı. Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığı da depremin, Almatı'da 4 büyüklüğünde hissedildiğini açıkladı. Sosyal medyada, depremin hissedildiği ülkelerde insanların sokağa çıktığı görüntüler dikkati çekti.

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki 7'lik deprem kameradaKırgızistan'ın başkenti Bişkek sokakları

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Sincan Deprem Uygur Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

Muhammed Kürşat LAÇİN:

Sincan nedir Allah aşkına çin ağzı ile konuşuyorsunuz.Doğu Türkistan demek çokmu zorunuza gidiyor

39
4
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

kasıt olduğunu sanmıyorum millet bilmiyor bilinçli ve duyarlı olsalar geçen hafta filistine destek israile kınama mitingi yerine pkk ya lanet çine kınama aziz şehitlerimize rahmet mitingi yaparlardı bazen burası Türkiyemi veya başka bir ülkemi diye düşünüyorum bu ülkenin nimetlerinden yararlanan bazı nankörler Türkiyeye, Türklere ,Cumhuriyete, Şehitllere saygısızlık yapıyor

yanıt0
yanıt0
Sana Ne:

Bizde 11 ildeki binaların yaklaşık %80 i yerle bir ve onbinlerce insan vefat ederken ,onlarda birtek bina yıkılmamış olup bir kişi dahi vefat etmemiştir. Artık Yanlışı siz bulun

25
0
yanıtYanıtla
ethem maraşlı:

K.Maraş depreminde Hatay ın yüzde90 ı Kırıkhan,ın yüzde 80 depremde yok oldu bu deprem öyle kandillinin falan ölçeceği bir deprem değildi yani 12 bile azdı Mevlam bu millete böyle bir musubet bela daha yaşatmasın ben bi depremi yaşayan biri olarak 55 yaşındayım evim 2 katlı mustakil olduğu halde Allaha şükür az hasar aldı ama 1 yıldır ailecek kendimize gelemedik, komşum tanıdık eş dost kimse kalmadı rabbim bi daha yaşatmasın

yanıt4
yanıt0
Selman Temiz:

Ölen yok yıkılan bina yok maaştaki deprem en az 12 şiddetindeydi yalan söylediler

2
23
yanıtYanıtla
Ako:

Oradakı binaların çoğusu sovetler döneminde inşa edildi. Sağlam yani

yanıt10
yanıt2
Kemal Sağlam:

Merdivenden iniyorlar cok tehlikeli aslinda apartman cok sikinti bu konuda allah yardımcımiz olsun amin

9
2
yanıtYanıtla
Sana Ne:

Dikkat edersen bina o kadar sağlam yapılmış ki aslında evden çıkmalarına bile gerek yok o yüzden pencereden atlamak yerine merdivenleri kullanmışlar.

yanıt11
yanıt1
Kemal Demirelli:

TÜRKİYEDEKİ TÜM MÜTAHIT EV BİNA YAPIM SORUMLULARINI KIRGIZİSTAN DAVET EDİLMELİDİR NASIL BİNA YAPILIR ÖĞRENSİNLER BİNA 4/3 BETON DÖKÜMÜ ARA DUVARLAR TAŞTUĞLA İLE ( İÇİ BOŞ TUĞLA DEĞİL) BİR TERS BİR DÜZ DİZİLİYOR 35 cm HER PENCERE ÇERÇEVESİ 1010 ÇELİK PROFİL İLE ÇEVRELENİYOR DIŞ KATMAN SAÇ PROFİL İLE CEPHE KAPLAMA BEN YEREVİNDE YAŞIYORSUN HİÇ HİSSETMEDİK PARDON GELMESİNLER BU KADAR MALZEME İLE 3 BLOK YAPMAYI ÖĞRETİRLER..

8
0
yanıtYanıtla
Netherill:

deprem olduğunda merdivene koşarsanız ölürsünüz. bunu gölcük ve maraş depremlerinde fazlasıyla gördük 1 1= 3 yapmaya çalışmayın çünkü olmuyor. deprem olduğunda yıkıcı olduğunu farkediyorsan sert bir yerin yanına başını korur vaziyette yatacaksın bunun başka yolu yok. kaçarak kurtulamazsın ölüm oranını çoğaltırsın artık bilinçlenin yahu.

4
2
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title