Haberler

Şili'deki orman yangınlarında ölü sayısı 110'a yükseldi

Güncelleme:

Şili'de devam eden orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 110'a çıktı. Devlet Başkanı Gabriel Boric, yangınlarda yaşamını yitirenlerin sayısının daha da artacağını ve Ulusal Yas Günü ilan edildiğini duyurdu.

Güney Amerika ülkesi Şili'nin orta ve güney kesiminde etkili olan orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 110'a yükseldi. Yüzlerce kişiyi arama ve kurtarma çalışmaları ise sürüyor. Aynı anda 92 yangının olduğu ülkede, Devlet Başkanı Gabriel Boric, ulusal yas ilan edildiğini duyurdu.

ÜLKE GENELİNDE 90'DAN FAZLA YANGIN ÇIKTI

Ülkeyi etkisi altına alan ve geçen hafta başlayan orman yangınları artarak devam ediyor. Ekipler, müdahale etse de alevler hala söndürülemedi. Şili genelinde 90'dan fazla yangının etkili olduğu duyuruldu.

Yangınlarla mücadeleye itfaiyenin yanı sıra ordu da destek verdi. Alevlerin etkili olduğu bölgelerde 21.00'dan sonra sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

Şili'deki orman yangınlarında ölü sayısı 110'a yükseldi

ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ

Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, yaptığı açıklamada, koşullar göz önüne alındığında yangınlarda yaşamını yitirenlerin sayısının artacağını, bugün ve yarın, hayatını kaybedenler için Ulusal Yas Günü ilan edildiğini söyledi.

Yangınlardan etkilenen bölgelere askeri birliklerin konuşlandırılacağını söyleyen Boric, ihtiyaç olan tüm kaynakların hazır bulundurulacağını ifade etti.

Şili'deki orman yangınlarında ölü sayısı 110'a yükseldi

"40 YANGIN KONTROL ALTINDA"

İçişleri Bakanı Carolina Toha ise itfaiyecilerin yaklaşık 40 yangını kontrol altına aldığını, 29 orman yangıyla ise mücadeleyi sürdürdüğünün altını çizdi.

Alevlerle mücadele havadan ve karadan sürüyor.

Şili'deki orman yangınlarında ölü sayısı 110'a yükseldi

Kaynak: AA / Dünya

Şili Doğal Afetler Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
500

Yorumlar (2)

sade vatandaş:

ekvatordan güneye gidildikçe sıcaklık artar kuzeye gidikçe sıcaklık azalır kuzeyde kış mevsim olduğu anda güney yarımkürede yaz mevsimi yaşanır

1
0
yanıtYanıtla
Oğuzsoyu:

Binlerce canlı çeşit hayvan telef oldu gene. Dünya nın orman yangınların akarşı tek elden söndürme operasyonu yürütmesi gerekli

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title