Haberler

Rusya lideri Putin, Ukrayna savaşını bitirmek için şartını masaya koydu

Güncelleme:

Rusya Devlet Başkanı Putin, Almanya Başbakanı Scholz ile telefonda görüştü. Rus Interfax haber ajansına göre; Putin, Scholz'a "Ukrayna ile diyaloğa hazır olduğunu fakat Kiev yönetiminin Rusya tarafından sunulan şartları yerine getirmesi gerektiğini" söyledi. Rusya'nın şartları; Ukrayna'nın silahsızlanması ve NATO üyesi olmaması.

Rusya- Ukrayna savaşı devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile telefonda gelinen son durumu konuştu. Putin, savaşı bitirmek için şartını açıklarken Ukrayna ile de diyaloğa hazır olduklarını ifade etti.

3. TUR İÇİN UKRAYNA'DAN BEKLENTİSİNİ DİLE GETİRDİ

Rus Interfax haber ajansına göre; Putin, Scholz'a "Ukrayna ile diyaloğa hazır olduğunu fakat Kiev yönetiminin Rusya tarafından sunulan şartları yerine getirmesi gerektiğini" söyledi. Putin, Ukrayna yönetiminin üçüncü tur müzakerelerde "makul ve yapıcı" bir pozisyon alacağını umduğunu da sözlerine ekledi.

BARIŞ GÖRÜŞMELERİNDEKİ ŞARTLAR

Barış görüşmelerindeki konular ise "Derhal ateşkes, silah bırakma, sivillerin yıkılan ve sürekli bombalanan köylerden, şehirlerden tahliye edilmesi için insani koridorlar" şeklinde oldu.

SİLAHSIZLANMA VE NATO ÜYELİĞİ

Rusya'nın isteği Ukrayna'nın asla ama asla NATO üyesi olmaması, NATO'nun etki alanını genişletmemesiydi. Putin'in diğer istekleri ise Ukrayna'nın silahlanmaması ve askeri altyapının 1997 seviyesine çekilmesiydi. Ayrıca Rusya, Neo-nazizm'le suçladığı Zelenski hükümetinin istifa etmesini istiyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Ukrayna Rusya Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

Çınar Saraç:

Putin ne acıyorsun gönder atom bombasını bitir bu işi

6
31
yanıtYanıtla
MBT:

Eğitim ve zeka seviyesi düşükse, bu yönde fikir vermen çok normal. Azıcık kafan çalışsa fikrin eğişir ama nerde...

yanıt12
yanıt1
Martin Sikertel:

Hayrola sayın Putin, siz NATO'yu dünyaya rezil ettiniz; önemsemediğiniz Ukrayna da sizi rezil ettiği için mi bu tepki? Hepimiz isteriz savaş ve silahlar olmasın, ama sende silah varken adamlar neden silahsızlansın? Tarih tekerrürden ibaretmiş, Mondros ve Sevr geldi aklıma. Çok şey istiyorsun...

17
8
yanıtYanıtla
Furkan Mahmudow:

Putin açık ve net söyledi eger natoya sıgınırsa savaş çıkacak dedi ve ukraina natoya girerse bu sefer Rusya'ya savaş açar al sana 3 dünya savaşı

yanıt5
yanıt1
Dr.Kimbel:

Tamam ya Ukrayna da NATO üyesi olmasın,Putin yakınında düşman istermi,Nato yalnız Amerikanının işine yarıyacak

11
3
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Sovyetler dahil şimdiki Rusya'dan hep yardım ve kurtuluş mücadelesi ve sonrası ülkemizin kalkınması için Rus teknolojisi bize destek çıkmadı mı? Bunu da hatırlayın lütfen!!! Ama dost bildiğimiz ABD Almanya hariç tüm Avrupa bize ne kadar dost!?!?

5
4
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Düzeltme Almanya hariç, ABD ve Avrupa'da bazı ülkelerin dostlukları şüpheli demek istedim. Özür...

yanıt0
yanıt0
Kaan Unlu:

Rusya hakli adamin adam lütfetmiş devlet olmussun sonra adama kafa kaldir nato üye ol silahlan yok ya

3
2
yanıtYanıtla
Ali derviş:

Nokta

4
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title