Haberler

PKK, K.ırak'ta Hoş Karşılanmadığını Anladı

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, PKK'nın Uzun Süredir İlk Defa Kuzey Irak'ta ve Türkiye'de Hoş Karşılanmadığını Anladığını Söyledi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, PKK’nın uzun süredir ilk defa Kuzey Irak’ta ve Türkiye’de hoş karşılanmadığını anladığını söyledi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ankara’dan bu sabah Eskişehir’e geçen ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, ilk olarak Vali Kadir Çalışıcı’yı makamında ziyaret etti. Türkiye ve ABD’nin uzun süredir dost ve müttefik olduklarını belirten Ross Wilson, Eskişehir’e ABD ile Türkiye arasında üniversite ve iş çevreleriyle var olan ilişkileri artırmak amacıyla geldiğini söyledi.

Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı Büyükelçi Ross Wilson’a lületaşından yapılmış bir pipo hediye etti. Ross Wilson’da Vali Kadir Çalışıcı’ya ABD’yi tanıtan bir kitap verdi.

Valilik çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Büyükelçi Ross Wilson, ABD ile Türkiye’nin çok uzun zamandır güçlü müttefik olduklarını belirtti. Wilson, “Bugün pek çok ayrı etkenin yol açtığı uluslararası terörizm sorunu ile karşı karşıyayız ve bu sorunla mücadele etmek için ABD ile Türkiye birlikte çalışıyoruz. ABD olarak, 2001 yılında saldırısına uğradığımız El Kaide örgütü üzerinde tabi ki çok odaklanıyoruz. Aynı örgüt 2003 yılında Türkiye’ye karşı da saldırıda bulunmuştu. Bu örgüte karşı ABD ve Türkiye olarak işbirliğimizi iyi bir şekilde davam ediyor” dedi.

“BİLGİ VERİYORUZ”

ABD’nin PKK sorunun farkında olduğunu, bu konuda Türkiye ile birlikte çalıştıklarını anlatan büyükelçi Ross Wilson şöyle devam etti: “Elbette ABD, PKK sorunun da farkında, Türkiye için doğurduğu zorlukların sıkıntıların da farkında. Biz bu konuda mücadele için Türkiye ile birlikte çalışıyoruz. Mücadele yolları bulmak için 1990’lı yıllarda çalıştık ve son 7 yıldır da işbirliği içindeyiz. PKK meselesinin de ele alındığı 5- 6 hafta önce Bush ve Erdoğan arasında görüşme oldu. O görüşmede alınan kararlar doğrultusunda biz de bu tarihten itibaren çok sıkı çalıştık ve bu konularda Türk halkına da yardımcı olacak, Türk emniyet görevlilerine de yardımcı olacak şekilde somut sonuçların alındığını görüyoruz. Ben de bu sürecin iyi gittiğini düşünüyorum. Bu ülkenin halkına korunmasına yardımcı olmak üzere biz Türk yetkililerine faydalı ve yararlı bilgiler sunuyoruz. Ancak kahin değilim, geleceği tahmin etmekte çok iyi değilim. Ama bence uzun süredir ilk defa PKK şu gerçeği anlıyor ya da anlamaya başladı ki o da ne Kuzey Irak’ta ne de Türkiye’de hoş karşılanmıyorlar ve ABD’de de Avrupa da ve tabiki burada da düşmanları var. Bizim amacımız Türk yetkililerine bu PKK’yı bertaraf etme, yok etme konusunda verebileceğimiz her türlü yardımı vermek ki, bu ülke hak ettiği istikrarı ve refahı bulma yönünde işlerine devam etsin. Eve dönüş yasası ile ilgili yorum yapmak istemem. Bunlar karmaşık ve zor meseleler. Bu Türklerin kendi arasında yapacakları görüşmeler süreciyle ve demokratik süreç izleyerek alınması gereken bir süreçtir.”

Ross Wilson, ABD'nin Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine çok uzun süredir destek verdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title