Haberler

Norveç Gazetesi Aftenposten: Türkiye Muhabirimizi Sınır Dışı Ediyor

Güncelleme:

Norveç gazetesi Aftenposten'ın Türkiye muhabirinin sınır dışı edileceği öne sürüldü. Gazeteye göre, muhabirin nişanlısı Türkiye'den Almanya'ya göçmüş bir Kürt olduğundan sınır dışı ediliyor.

İskandinavya'nın önde gelen gazetelerinden, Oslo'da yayımlanan günlük sabah ve akşam gazetesi Aftenposten'ın haberine göre, gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Espen Egil Hansen, Silje Rønning Kampesæter'in sınır dışı edilmesi kararına tepki göstererek, "Sonuçta, istenmeyen kişi ilan edilmenin çok önemli bir mesele olduğunu düşünüyoruz. Halihazırda, Rusya'da ve Çin'de önemli herhangi bir sorunla karşılaşmadan faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Ama NATO üyesi Türkiye'de kalmamıza izin verilmiyor. Bu kesinlikle kabul edilemez bir durum; özellikle de yakın bir askeri müttefikimizin temel basın özgürlüklerini bu şekilde ihlal etmesi..." diye konuştu.

Norveç gazetesinin haberinde sorunun Kampesæter'in Almanya vatandaşı nişanlısıyla ilgili olduğu iddia ediliyor. Aftenposten'a göre, Kampesæter'in nişanlısı, ailesi 1970'lerde Türkiye'den Almanya'ya göçmüş bir Kürt.

Haberde, Aftenposten gazetesinin herhangi bir muhabirinin benzer bir durumu en son 1971 yılında Sovyetler Birliği'nde yaşadığına dikkat çekildi.

İSTANBUL BÜROSU 2015'TE AÇILDI

Aftenposten'ın İstanbul bürosu 2015'te açıldı.

KALICI BASIN AKREDİTASYON BAŞVURUSU REDDEDİLDİ

Kampesæter'in kalıcı basın akreditasyonu başvurusu ise altı hafta sonra reddedildi. Türkiye'deki yabancı gazeteciler, basın kartına sahip olmadıkları takdirde oturma izni de alamıyor.

Gazetenin haberinde, Türk yetkililerden herhangi bir resmi oturma izni reddi ya da Kampesæter'e basın kartı verilmemesiyle ilgili yazılı bir açıklama gelmediği belirtildi.

BİLGİ BAŞVURUSU REDDEDİLDİ

Habere göre, Aftenposten yetkililerinin Oslo'daki Türk Büyükelçiliği'ne bilgi başvurusu reddedildi. Büyükelçilik Müsteşarı Ülkü Kocaefe, her vakanın münferit olarak değerlendirildiğini, Türk makamlarının herhangi bir şahsa basın akreditasyonu verilmesinin reddiyle ilgili bir açıklama yapmayacağını belirtti.

ÇAVUŞOĞLU'YLA BİR ARAYA GELDİĞİNDE KONU GÜNDEME GETİRİLDİ

Haberde Norveç Dışişleri Bakanı Børge Brende'nin de geçtiğimiz ay Ankara'da Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu'yla bir araya geldiğinde konuyu gündeme getirdiği belirtildi.

"KONUYU TAKİP ETMEYİ SÜRDÜRÜYORUZ"

Brende, "Türkiye hem bölgesel hem de küresel anlamda çok önemli bir role sahip. Dolayısıyla Aftenposten'ın Ortadoğu temsilcisine Türkiye'ye yerleşme izni verilmemiş olması üzüntü verici. Bu konuyu Türk Dışişleri Bakanı'yla değerlendirdik. O engelin kaldırılmayacağını söyledi, ben de konuyla ilgili hayal kırıklığımızı kendisine ilettim. Konuyu takip etmeyi sürdürüyoruz" diye konuştu.

Brende, Çavuşoğlu kendisine durumun Aftenposten'a dair olumsuz bir bakıştan kaynaklanmadığını söylediğini de aktardı.

SEBEP NİŞANLISI MI?

Bununla birlikte haberde sorunun Kampesæter'in Almanya vatandaşı nişanlısıyla ilgili olduğu iddia ediliyor. Aftenposten'a göre, Kampesæter'in nişanlısı, ailesi 1970'lerde Türkiye'den Almanya'ya göçmüş bir Kürt.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

İskandinavya Türkiye Norveç Rusya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı?
500

Yorumlar (83)

hak:

Ama Bosbakana göre, dünyanin en hür basini bizdeymis mis;-))))

30
19
yanıtYanıtla
t.c osmanli:

bu fistanli kurtleri kimse Kabul etmez avrupada su anda bunlarin ne hain oldugunu biliyor

17
29
yanıtYanıtla
el curdo:

kürt düsmanlari fasistler

14
28
yanıtYanıtla
Kurt:

Hangi kürt? Toplu katliamcı ermeni demek istedin galiba.

yanıt7
yanıt1
mustafa:

bütün kürt düsmanlari diyenlere. Evet eger pkkyi destekliyorsaniz düsmansiniz. Cünki Türkiyeyi bölmek istiyorsunuz. Cizreyi bombalari döseyenler yikti. en güclü bombalar pkk kullandi. bu isler tsk pkk yi vurmadan basladi okadar silah 1 senede depolandi. tsk gecen sene haziranda vurdu hdp türkiyede secim kaosa gidince haziranda firsat bu firsat özerklik dedi.

27
13
yanıtYanıtla
emekli hasan:

sevgilisinide sınırdışı edin. güneydoğuda askere polise, büyükşehirlerde otobüslere, park halindeki araçlara, kahvehanelere, suriyede halepe, tuzurmatuda türkmenlere saldıranlar kürt değil mi?

22
15
yanıtYanıtla
Recep Atli:

Bu simdi ben basin mensubuyum diye pkk kuryeligini yapacak. Hava alanlarinda aranmayacak. Ulan kürt kapatmasi, sen Türkleri enayimi zannettin? O kürdün köyündeki kumanla tanistinmi?

17
15
yanıtYanıtla
arif:

Şuna kısaca ajanımız yakalandı de.

25
7
yanıtYanıtla
cengiz:

türkler 1000 li yıllarda diyarbakıra geldiklerininde halkın tamamı hristiyandı türklerden önce selcukludan artukludan önce güneydoğuda bir tane cami varmı ,

11
20
yanıtYanıtla
odleksinizzz:

cami varda ne oluyo Allah hidayete erdirmeyince ozu neyse o oluyo insan, cami bombalamayı bilirsiniz camide namaz kılan pohu vurmayı becerebilen odlek aşağılıksınız

yanıt10
yanıt14
Tüm 83 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title