Haberler

Türkiye'nin, Sert İnternet Yasasını Durdurması İçin Son Şans

Güncelleme:

Türkiye'nin yeni internet yasası, ABD'nin tanınmış dergilerinden New Yorker'da da yankı buldu.

Türkiye'nin yeni internet yasası, ABD'nin tanınmış dergilerinden New Yorker'da da yankı buldu. Dergide yayınlanan Jenna Krajeski imzalı makalede, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yasayı onaylayıp onaylamama konusundaki rolünün önemi vurgulanırken "sert internet yasasını durdurmak için son şans" deniliyor.

Makalede, Cumhurbaşkanı Gül'ün AKP kurucularından biri olduğu anımsatılarak "eğer Gül tasarıyı veto etmeye karar kılarsa, otoriterizme karşı direnmiş gibi görünür" deniliyor. Gül'ün, Gezi Parkı olayları sırasında Erdoğan karşıtı protestolara nispeten uzlaşmacı bir karşılık verdiği belirtilen makalede, buna karşın "bu iyimserliği haklı çıkaracak fazla kanıt olmayabilir" ifadesi de kullanılıyor.

"İNTERNETTE YAZI YAZMANIN SONUÇLARI VAR"

Jenna Krajeski, ayrıca, Azeri gazeteci Mahir Zeynalov'un attığı bir tweet yüzünden sınır dışı edilmesi olayını hatırlatırken, bunun Türk meslektaşlarından daha özgür olan yabancı gazetecilere bir mesaj olduğunu, daha geniş ölçekte ise, "internette yazmanın sonuçları olduğu" mesajının verildiğini savundu.

"İNTERNETİ DURDURAMAZLAR"

Makalede, "Eğer Gül tasarıyı veto ederse, yorgun medya ve muhalefete biraz iyimserlik aşılayacak" değerlendirmesi yapıldıktan sonra Türkiye'de interneti kontrol amacıyla daha önce atılan bazı adımların istenen sonuçları vermediği savunularak bunun bir örneği olarak da "yıllarca sansürlenen Kürt haber siteleri"ne rağmen "Kürt aktivistlerinin örgütlenmeye devam etmeleri" gösteriliyor.

"ZEYNALOV BAKÜ'DE KALDI AMA TWİTTER'A GERİ DÖNDÜ"

Gezi protestoları ile ilgili olarak ana akım medyanın tutumuna yönelik eleştirilere yer verilen makalesinde bunun ifade özgürlüğüne "saygı duymadığı"na daha fazla kanıt oluşturduğunu iddia eden Krajeski, bunun daha çok protestoya yol açtığını ve AK Parti ile muhalefet arasındaki ilişkiyi değiştirdiğini savunduktan sonra makalesini, "Zeynalov Bakü'de kaldı ama Twitter'a geri döndü ve 90 bin kadar takipçisine Türk hükümetini eleştiren linkler gönderiyor, özellikle sınırdışı edilmesiyle ilgili haberler" sözleriyle noktalıyor.

Kaynak: ANKA / Dünya

Abdullah Gül Ak Parti Türkiye Dünya Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Kara harekatının ayak sesleri! İsrail tankları Refah kentinin merkezine girdi

Kara harekatının ayak sesleri! İsrail tankları Refah kentinin merkezine girdi

500

Yorumlar (4)

RECEP IŞIKrecepisik5656@gmail.com:

Eyyy Dünya Lideri Ulu Önder Kahraman Atatürk ün Kurduğu Cumhuriyetin Kahraman ev ladı devletinin ve milletinin hadim,sevdalısı değerli vatan evladı DEVLET BAŞKANIMIZ sayın Abdullah (allah ın kulu) GÜL bey efendi.Yüce yaratan yar ve yardımcınız yolunuz açık bahtınız ak olsun.Siz bu HADİMİ ve SEVDALISI olduğunuz ülkeye 12 yılda Ulu Önder Kahraman Atatürk ün işaret ettiği muassır medeniyet seviyesinin de çooook ama çok ötesine geçirip dünya devlerinin de 20 yıl geride bırakarak ÇAĞ ATLATTINIZ ÇAĞ,Bu Ulu Önderin kurduğu cumhuriyeti İMF nin kapılarında yıllarca para dilenmekten,yüzünkoyu sürünmekten kurtarıp İMF ye borç verecek duruma getirdiniz.Allah sizlere sağlık sıhhat ve afiyet versin değerli vatan evladı DEVLET BAŞKANIMIZ,sizi bu duygu ve düşüncelerle selamlar ellerinizden öper saygılar sunarım.

11
18
yanıtYanıtla
kadirkalp-siz@hotmail.com:

Neden korkuyorlar acaba internete yasak koydular hani bunlar akdı bunlar temizdi neler var acaba daha bilmedigimiz

17
7
yanıtYanıtla
ES GURBANİ CAW BELİKA DİYARBEKİR Lİ KÜRTrecep:

KADİR KARA YA CEVAPTIR: SEVGİLİ KADİR KARA KARDEŞİM AHLAKLI BİR MİLLET İÇİN İNTERNET YASASI ELZEMDİR DİYORSUN BENDE ELZEM DEN DE ÖTE BİR ZORUNLU ZARURİ BİR YASADIR.BEN KABE İMAMLARININ KURAN TİLAVETLERİNİ DİNLİYOR UM YAN TARAFTA,AŞAĞIDA ÇIPLAK KADIN POPOSUNU DÖNMÜŞ POZ VERMİŞ,EN MÜSTEHCEN FİLİM SAHNELERİNİ ADETA HEMDE KURAN DİNLERKEN SANKİ GÖZÜME SOKACAKLAR.HEMDE KORUMALI İNTERNET NASIL KORUMALI İSE BİLEMİYORUM.DEMEK Kİ KORUMASIZ OLANLARDA DEMEK Kİ AÇAR AÇMAZ FUHUŞ FİLMİ AÇILIYOR YANİ DİLİM VARMIYOR AMA SEKİS FİLMİ HEMEN DEVREYE GİRİYOR DEMEK Kİ.BU DURUMU BİMER E DE YAZDIM YANİ BAŞBAKANLIK İLETİŞİM MERKEZİNE DE ŞİKAYETTE BULUNDUM HALEN BİR CEVAP YOK.YİNE YETKİLİLERE SESLENİYOR UM ALLAH AŞKINA ŞU İNTERNET E BİR DÜZEN VERİN.HANGİ GENÇ O GÖRDÜĞÜ EN ALÇAK SEKS FİLMİ SAHNESİNİ TIKLAMADAN DURABİLİR?ALLAH AŞKINA DİYORUM.

2
6
yanıtYanıtla
mahirmus5@hotmail.com:

Yok yok engel olmasında interneti kapatalım.Aptalmıyım kendimi çocuklarımı fişleteyim.

3
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title