Haberler

Moskova'da Kırım'ın Rusya'ya Katılmasına Destek Gösterisi

Güncelleme:

Moskova'da bulunan Kızıl Meydan'da, Kırım Yarımadası'nın ve Sivastopol'un Rusya'ya dahil edilmesine destek gösterisi gerçekleştirildi.

Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Kırım’ın Rusya’ya katılması ile ilgili konuşmasının ardından Kızıl Meydan’a toplanan Moskovalılar, liderlerini desteklediklerini gösterdiler. Putin’in fotoğrafı ile yan yana “Biz bir aradayız” yazılı ve yumruk içinde sıkıştırılmış yılan çizilmiş bayraklarla meydana gelen göstericilerin ellerinde bulundurdukları, “ Kırım Rusya’nındır”, “ Sivastopol, Kırım, Rusya”, “Hoşgeldin Kırım” yazılı pankartlar da dikkat çekti. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen gösterinin girişinde, alana gelen herkesin metal detektöründen geçtikten sonra çantalarının ve ceplerinin içindekilere ayrıca bakıldığı görüldü.

Gösteri sırasında “Kırım kalbimizdedir” basılı çıkartma dağıtıldığı sırada izdiham yaşandığı ve gösteriye gelen herkesin bu çıkartmayı montunun üstüne yapıştırmak için yarıştığı izlendi. Gösteriye katılan bir grup kişinin montunun üstünde ise “SSCB 2.0” yazıları da dikkat çekti. Kırım’ın Rusya’ya katılmasına destek gösterisi herhangi bir olay çıkmadan sonuçlandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Rusya Federasyonu Sivastopol Moskova Kırım Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title