Haberler

Miçotakis ateşle oynuyor! Erdoğan'ın "Anlaşmayı bozduk" resti sonrası Keçi Adası'nı ziyaret edip asker denetledi

Güncelleme:

ABD ve Fransa'nın arkasında olmasına güvenerek Türkiye'ye diklenmeye başlayan Yunanistan ve başbakanı Miçotakis, hukuk dışı eylemlerine ve Türkiye'yi kışkırtmaya devam ediyor. Lozan Antlaşmasına göre silahlandırılması ve yerleşimin yasak olması gereken Keçi (Pserimos) Adası'nı ziyaret eden Miçotakis, adada silahlarla çevrili karaya çizilen dev Yunan bayrağı fotoğrafını sosyal medya hesabından yayımladı.

YUNAN MEDYASI ZİYARETİ "ERDOĞAN'A MESAJ" DİYE DUYURDU

Türkiye'ye karşı uluslararası kampanyasının startını veren Yunanistan Başbakanı Miçotakis, dün Bodrum'un dibindeki Kos, Keçi ve Astipalya Adaları'nı ziyaret etti. Medya, ziyareti 'Erdoğan'a mesaj' diye duyurdu.

Miçotakis'e Sağlık Bakanı Thanos Plevris, Turizm Bakanı Vassilis Kikilias, İçişleri Bakan Yardımcısı Stelios Petsas, Güney Ege Bölge Valisi George Hatzimarkos, İstanköy Belediye Başkanı Theodosis Nikitaras ve Yeni Demokrasi Partisi On İki Ada Milletvekilleri Manos Konsopis ve Vassilis Yanpos Polis ve Vassilis Yansis eşlik etti.

TÜRKİYE'NİN KITA SAHANLIĞI İÇİNDE

Miçotakis, ziyaretinde Türkiye'nin 6 millik kıta sahanlığı içinde bulunan Keçi Adası'ndaki askeri birliği de denetledi. Ada, eski cumhurbaşkanları Papulyas ve Pavlopoulos ile Başbakan Çipras tarafından da ziyaret edilmişti.

Miçotakis ateşle oynuyor! Erdoğan'ın 'Anlaşmayı bozduk' resti sonrası Keçi Adası'nı ziyaret edip asker denetledi

ADADA SİLAHLARLA ÇEVRİLİ DEV BAYRAĞI PAYLAŞTI

Miçotakis'in İstanköy'deki toplantının ardından 3 mil uzaklıktaki Lozan Antlaşması'na göre yerleşimin olmaması ve silahlandırılmaması gereken ancak hem yerleşimin olduğu hem de askeri birliğin bulunduğu ve toplarla uçaksavarların yerleştirildiği Keçi (Psemiros) Adası'na geçti. Miçotakis'in bu kez de ada ziyaretinin hemen ardından kendisine ait sosyal medya hesabından Keçi Adası'nın Bodrum'un Turgutreis Mahallesi'ne bakan tarafına çizilen ve etrafında topların yerleştirildiği yaklaşık 60 metrekarelik dev Yunan bayrağını paylaşması dikkat çekti. Miçotakis paylaşımına "Pserimos. Ege'nin mavisinin bayrağımızın mavisiyle buluştuğu yer!" şeklinde yazdığı görüldü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TÜRKİYE DANS ETMEYE KALKMA

Miçotakis'in haddi aşan manevralarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da köprüleri attı. Erdoğan "Yunanistan'la anlaşmamız vardı, dün Dışişleri Bakanı'ma da söyledim. Yüksek Düzeylik Stratejik Konsey Anlaşmamızı bozduk Yunanistan'la" dedi. Sonra da, bunun gerekçelerine dair sözler sarf etti; "İkide bir uçaklarınla kalk bize gösteri yap. Sonra başla ağlayıp sızlamaya. Türkiye ile dans etmeye kalkma. Yorulur yolda kalırsın… ABD'de Rum lobisi imiş, Kongre'de aleyhimize sözler edecek. Biz artık bunlardan bıktık. Dürüst olacaksan karşımızda koltuğun hazır, olmazsan kusura bakma."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Recep Tayyip Erdoğan Kiryakos Miçotakis Yunanistan Atina Haberler

Bakmadan Geçme

Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı?
500

Yorumlar (1)

muhammet sarı:

AB'nin gazına gelmemek lazım bu malum Rusya da böyle bir oyunun içinde kaldı. Yunanistanı istesek 1 haftada alırız. Ama bunun bedeli çok ama çok ağır olur. Yapmak istedikleri şey de bu zaten

17
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title