Haberler

Libya Başbakanı Trablus'ta çatışmaların ardından bölgeyi ziyaret etti

Güncelleme:

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Abdulhamid ed-Dibeybe, Trablus'ta yaşanan çatışmaların ardından bölgeyi ziyaret ederek hasar tespiti ve mağduriyetlerin giderilmesi için talimat verdi.

Libya'nın başkenti Trablus'ta iki gün süren çatışmaların ardından ihtiyatlı bir sakinlik gözleniyor.

Trablus'un çeşitli bölgelerinde Libya İçişleri Bakanlığı ile Başkanlık Konseyi Başkanlığına bağlı sabit ve mobil devriyeler artırıldı.

Silahlı gruplar arasında dün akşam ilan edilen ateşkesin ardından başkentin Selahaddin, Ayn Zara ve Cezira El Deveran bölgelerinde hayat yavaş yavaş normale dönmeye başladı.

Trablus'ta iki gün süren çatışmalarda 27 kişi öldü

Trablus'un Ayn Zara bölgesi ve güneyi, iki gün boyunca Libya Başkanlık Konseyi Başkanlığına bağlı Suç ve Terörle Mücadele Birimi "Rada" ile Ulusal Birlik Hükümetine bağlı "444 Tugayı" arasında çatışmalara sahne olmuştu.

Libya basınında, çatışmaların fitilini "Rada"nın "444 Tugayı" komutanı Mahmud Hamza'yı alıkoymasının ateşlediği yönünde haberler çıkmıştı.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti, Trablus'ta 2 gün süren çatışmaların ardından dün akşam ateşkes ilan edildiğini duyurmuştu.

Devlete bağlı İlk Yardım ve Destek Merkezi çatışmalarda 27 kişinin hayatını kaybettiğini, 106 kişinin yaralandığını bildirmişti.

Kaynak: AA / Dünya

Dibeybe Libya Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title