Haberler

Kosova'nın İlk Cumhurbaşkanı İbrahim Rugova Ölümünün 6'ıncı Yıl Dönümünde Anıldı

Miloşeviç güçlerine ilk karşı gelen ve Kosova'da ilk siyasi parti LDK'yı kuran, Kosova Cumhuriyetinin temellerini atan ve Kosova'nın ilk Cumhurbaşkanı olan İbrahim Rugova ölümün 6'ıncı yıl dönümümde anıldı.

Miloşeviç güçlerine ilk karşı gelen ve Kosova'da ilk siyasi parti LDK'yı kuran, Kosova Cumhuriyetinin temellerini atan ve Kosova'nın ilk Cumhurbaşkanı olan İbrahim Rugova ölümün 6'ıncı yıl dönümümde çeşitli etkinliklerle anıldı.

İbrahim Rugova'nın ölümünün 6'ıncı yıl dönümünde Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahagay, Cumhuriyetin simgesini oluşturan İbrahim Rugova'nın evini ziyaret etti, Rugova'nın ailesiyle bir araya geldi. Rugova ailesinin ziyaretinde başbakan Haşim Taçi ve hükümet üyeleri de bulundu. Ardından Kosova Cumhurbaşkanının himayesinde anma toplantısı düzenlendi. Toplantıda Cumhurbaşkanı Atifete Yahagay, Başbakan Haşim Taçi, LDK partisi başkanı İsa Mustafa ve çok sayıda üst düzey yetkili hazır bulundu.

Anma toplantısında konuşan Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahagay, Rugova'nın muazzam eserlerinin tüm Kosovalıları şereflendirdiğini belirtti. En zor dönemlerde önemli kararlar alan İbrahim Rugova'nın tarihin yönünü belirlediğini kaydeden Cumhurbaşkanı Yahagay, Kosova'ya destek veren dost ülkelerle özgür ve bağımsız Kosova'nın gerçek olmasını sağladığını anımsattı. Konuşmasında Cumhurbaşkanı Yahagay Rugova'nın sayesinde Kosova'da batı yanlısı siyasi partilerin oluştuğuna vurgu yaparak, 'Rugova'dan sonra Kosova'yı NATO ve AB ile bütünleştirmek hedef olacaktır' ifadesini kullandı.

Anma töreninden sonra İbrahim Rugova'nın anıt kabrini Kosova Başbakanı Haşim Taçi ve eşliğindeki heyet ziyaret ederek çelenk koydu. Burada bir açklama yapan Başbakan Haşim Taçi bağımsız ve özgür Kosova'nın kurucusu olan İbrahim Rugova'nın önünde saygıyla eğildiklerini söyledi. Bir anma toplantısı da LDK Partisi tarafından düzenlendi. Toplantıda konuşan şimdiki LDK partisi başkanı İsa Mustafa, 'Kosova'nın en zor günlerinde yani 1992 yılında İbrahim Rugova LDK partisini kurarak Kosova bağımsızlığına yol açtı. Onun sayesinde bugün Kosova bir bağımsız ülke olarak dünyada tanınmaktadır' dedi. Parti olarak Rugova'nın çizdiği siyasi yoldan dönmeyeceğine dair tüm parti üyeleri and içti. Bu sırada İbrahim Rugova'nın yakın çalışma arkadaşları da konuştu ve LDK partisinin kuruluşunun ilk gününü içeren sinevizyon gösterisi sunuldu.

İbrahim Rugova 2005 yılının Aralık ayında akciğer kanseri sonucunda hayatını kaybetmişti. İbrahim Rugova hastalık sırasında en son olarak şimdiki Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le görüşmüştü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Atifete Yahagay İbrahim Rugova Haşim Taçi Kosova Dünya Haberler

Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

Bir ilimiz diken üstünde! 5 günde 3 ölümlü vaka, hepsinin de yaşı gençti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde 'İngiliz modeli' var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde "İngiliz modeli" var

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Bakmadan Geçme

CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 10 Haziran altın fiyatları yükseldi mi? Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri açıklandı mı? Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri nasıl öğrenilir? Murat Övüç gelini kim? Murat Övüç gelinine kaç kilo altın taktı? Emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri ne zaman başlayacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 10 HAZİRAN | Baraj doluluk oranı yüzde kaç? İstanbul barajlarında son durum nedir? ''Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz!'' Marine Le Pen kimdir? Marine Le Pen açıklamasında ne dedi? Okullar ne zaman kapanıyor, MEB 2024 yaz tatili ne zaman başlıyor? Karneler ne zaman verilecek, yaz tatili kaç gün sürecek? Polonya - Türkiye hazırlık maçı ne zaman, saat kaçta? Polonya - Türkiye maçı hangi kanalda? #9917 Üniversite tercihleri ne zaman, kaç gün sürecek? 2024 ÖSYM YKS tercih kılavuzu! Üniversite taban puanı, sıralama ve kontenjanlar açıklandı mı? YKS 2024 soruları yayınlandı mı? YKS 2024 çıkmış sorular! TYT-AYT-YDT soruları yayınlandı mı? Bahar 16. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BAHAR FRAGMAN İZLE #128250 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ BUGÜN MÜ YATACAK? Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek? GELİNİM MUTFAKTA 10 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? CNBC-e Türkiye ne zaman açılacak? CNBC-e neden kapanmıştı? Fransa'da aşırı sağcılar seçim zaferine tepki gösterdi! Fransa'da ne oldu?
Öldürdüğü babasının cenazesinde gözyaşı döküp taziyeleri kabul etmiş

Öldürdüğü babasının cenazesinde gözyaşı döküp taziyeleri kabul etmiş

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title