Haberler

Koronavirüsün beklenmedik yararlı bir özelliği keşfedildi: Acıyı uyuşturuyor

Güncelleme:

ABD'li bilim insanlarının, yeni tip koronavirüsün beklenmedik bir özelliğini keşfettikleri, buluşa göre Kovid-19'un acıyı "uyuşturma" yeteneğine sahip olduğu bildirildi.

Çin'in Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgınının beklenmedik yararlı bir özelliği keşfedildi. ABD'li bilim insanları, koronavirüsün acıyı "uyuşturma" özelliğine sahip olduğunu bildirdi.

Pain dergisinde yayınlanan verilere göre yeni tip koronavirüsün acıyı "uyuşturma" özelliği bulunuyor. Araştırmacılar, "anestezi" etkisinin koronavirüsün insan hücrelerine nüfuz etmesini sağlayan S-proteininin ACE2 reseptörü ve diğer maddelerle birleşmesi ile elde edildiğini ifade ediyor.

KORONAVİRÜSÜN SEMPTOMSUZ SEYRİNİN OLASI NEDENİ KEŞFEDİLDİ

Araştırmaya göre acı hislerinden sorumlu olan sinyallerin bozulma durumu, Neuropilin 1 (proteini) ve vasküler endotelyal büyüme faktörü olan sinyal proteini VEGF-A'nın katılımıyla ortaya çıkıyor.

Bilim insanları böylelikle, hasta kişinin aslında sağlık durumunda herhangi bir bozulma fark etmediği Kovid-19'un semptomsuz seyrinin olası nedenini keşfetmiş oldu.

ANESTEZİ UZMANLARI İÇİN YARARLI OLABİLİR

Araştırmacılar, özellikleri anestezi uzmanları için yararlı olabileceğinden, Neuropilin 1'in özelliklerini daha ayrıntılı bir şekilde incelemeyi planlıyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Çin Halk Cumhuriyeti Wuhan Hubei Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (11)

corco:

aşk acısını da dindirecekse ben varım.

14
0
yanıtYanıtla
gökhan:

hani ciğerleri parçalıyordu? Hemen hemen hergün haberlere birilerini çıkarıp nasıl acılar çekitiğini anlattırıyordunuz. Noldu? Acı veren virüs nasıl oldu da acıları uyuşturur oldu?

8
0
yanıtYanıtla
Doğrucu vatandaş:

''Her şerde bir hayır vardır'' diye boşuna söylenmemiş demek ki. Umarım sonu hayırla biter.

4
4
yanıtYanıtla
mrt:

aşısını bulamadınız şimdide uyuşturma özelliğini anesteziyemi uyarlayacaksınız ilk başta bu hastalıktan kurtulalımda yere girsin onun uyuşturma özelliği

5
2
yanıtYanıtla
Fıstıkci:

Sizin gibi bilim adamini ben ... Dünyada o kadar bilim adamı var ama hepsi salatalık o kadar teknoloji olmasına rağmen hala ne tedavi ne aşı var ne işe yararsiniz.

5
0
yanıtYanıtla
buda halkın bilimkurulu:

saçmalardan seçmeler , teyyareden fırıldak , salatadan maydonoz , balıktan turşu , biberdan baklava , tenekeden altın , düne kadar koronadan veryansın edenleri servis edenler çıkmışlar acıyı uyuşturuyor akıl nerdeyse bunlar nerde, bunlar burdaysa akılları nerde

5
0
yanıtYanıtla
nalan söylüyorsunuz:

bunlar ne zaman doğru söylediki bilimi fırıldağa çevirdiler.

5
0
yanıtYanıtla
AtalayTk:

Bunun neresinde hayır var acaba?

4
0
yanıtYanıtla
Bunu sevmedim:

Acı duyma özelliğini mi bozuyo ?covid movid derken işler zombiye doğru gitmese bari.

1
2
yanıtYanıtla
Namyelüs:

''''Cov-19''ün anestezi uzmanları için yararlı olabilecek bir özelliği keşfedildi;Acıyı uyuşturuyor'''' şeklindeki başlık daha doğru olurdu.

0
1
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title