Haberler

Korkutan koronavirüs araştırması: Mutasyon geçirdi ve artık daha tehlikeli

Güncelleme:

İngiltere'de bilim insanları koronavirüs salgınıyla ilgili yeni bir araştırma yaptı. SAGE olarak bilinen dergide yayınlanan araştırmanın sonuçlarına göre bilim insanları, Kovid-19'un mutasyon geçirdiğini ve artık daha tehlikeli olduğunu ifade etti.

Birleşik Krallık'ın önde gelen bilim kuruluşlarından, salgın sürecinde etkin rol oynayan SAGE'nin yayınladığı bir araştırma ikinci koronavirüs salgının, ilkinden çok daha tehlikeli olduğunu ortaya koydu.

Yapılan araştırmada salgın sürecince virüsün mutasyon ile geldiği son noktayı ele alan uzmanlar, kovid-19 virüsü hakkında korkunç bir gerçeğe ulaştı.

ÖLDÜRÜCÜLÜK SEVİYESİ ARTTI

Özellikle hastalığın öldürücülük seviyesinde ciddi bir artış yapan virüs, geçirdiği mutasyon sayesinde artık hem çok bulaşıcı hem de çok daha öldürücü.

SAGE uzmanlarının yaptığı araştırmaya göre, 1 Ağustos'tan önce hastalığa yakalananların öksürük ve yüksek ateş gibi belirtilerden ortalama 13 gün sonra öldüğü görülürken, 1 Ağustos'tan sonraki hastalarda bu oranın yarı yarıya düştüğü belirtildi. O dönemden beri erkekler ortalama 7.5 günde yaşamını yitirirken kadınlar da 6 günde ölüyor.

VİRÜSÜN GEÇİRDİĞİ MUTASYON YAYILMASINI HIZLANDIRDI

Değişime uğrayan Kovid-19'un daha bulaşıcı olduğunu belirten uzmanlar, İngiliz hükümetinin verilerini SAGE ile birlikte inceledikten sonra bu mutasyonun Kovid-19'un yayılmasını hızlandırmış olabileceğini belirtti.

SAGE'nin makalesinde "Birleşik Krallık'ta uzmanlar şimdi mutasyona uğrayan örnekleri inceliyorlar fakat bunların ne sonuçlar doğuracağına dair net bir inceleme yapılmadı" ifadesi kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

İlk olarak Aralık 2019'da Çin'in Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle dünya genelinde 1 milyon 150 binden fazla insan yaşamını yitirdi, 43 milyonu aşkın insan ölümcül hastalığa yakalandı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Birleşik Krallık Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye teröristana izin vermeyecek, harekete geçmekten çekinmeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye teröristana izin vermeyecek, harekete geçmekten çekinmeyiz

Yeniden yapılanma sürecine giren FETÖ'cü kadınlara ağır darbe! Görüntüyü izleyen ekipler tepelerine bindi

Yeniden yapılanma sürecine giren FETÖ'cü kadınlara ağır darbe! Görüntüyü izleyen ekipler tepelerine bindi

Adliye odasına astığı silahlarla poz vermişti! Hakim Oktay Tabur'un görevine son verildi

Adliye odasına astığı silahlarla poz vermişti! Hakim Oktay Tabur'un görevine son verildi

İnsanları böyle kandırıyordu! Son numarası işe yaramayınca foyası ortaya çıktı

İnsanları böyle kandırıyordu! Son numarası işe yaramayınca foyası ortaya çıktı

500

Yorumlar (54)

Eeeee:

Yalandan ibaret. Insanlara korku pompalamaktan başka bir şey değil. Evet virüs var ve ölümcül. Ama ne hikmetse 80 yaşında TRUMP 3 günde atlatıyor, ama köylü mehmet amca 50 yaşında o ölüyor. Nasıl bir virüs buu. Ingiliz lerden başka bilim adamı yokmu bu dünyada. Virüsün insan eliyle yapıldığı belliyken kimse neden bunları araştırmıyor? Bunu yapanlar muhakkak ilacını da yapmışlardır. Ilk günlerde titreyerek ölen çinliler şimdilerde hiç birvirüs kalmadı diye partiler yapıyorlar. .... ????????

62
10
yanıtYanıtla
Hatice kaymak:

Çok doğru niye hiç bir devlet sormuyor Çin e nasılsın bitirdiniz koranayı diye dünya Sağlık örgütü ne işe yarıyor

yanıt1
yanıt0
Seher Oran:

Haklısın ama böyle dememelisin şimdi yalan olan şey ileride gerçekleşebilir..

yanıt1
yanıt0
Zafer:

2 hafta sokağa çıkma yasağı getirilse hastalık biter.Ama yapamıyoruz.

33
6
yanıtYanıtla
Cln:

Maalesef ...

yanıt1
yanıt2
hahaha:

bıkkınlık geldi artık, virusu de kaptim, geçirdim, grip gibi, abartmaya gerek yok, ölenler de grip kapsa bile ölecek kadar zayif insanalr. bu kadar ekonomiyi bozmaya vs. ile psikolojik olarak hastalıktan daha fazla zarar verdik kendi kendimize

17
14
yanıtYanıtla
harun toprak:

1 sokağa çıkma yasağını acil getirmeleri lazım 2 bu devletin milletine 50 yıl bedava bakacak gücü var zenginler dahil her yerimiz vergi mahfolduk bittik tükendik acınacak hale düştük 3 müslüman bir ülkeyiz herkes zekatını verse şu TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE aç açıkta gariban kimse kalmaz sadece getireceği zorunluluklar var devletin açız aç

20
9
yanıtYanıtla
Gamze:

Okulların açılması şu süreçte oldukça hatalı. Zaten yöneticilerden tek birinin çocuğu devlet okuluna gitseydi zaten bu şartlarda izin vermezlerdi. Olan halka oluyor cidden yazık.

20
7
yanıtYanıtla
Naz:

Göndermek zorunda değilsiniz

yanıt0
yanıt0
h.u:

Bence geç bile kalındı, yazın havalar sıcakken açılmalı idi zira ikinci dönem hep evdelerdi, tatil gb yani, varsın yaz tatilini de eğitim alarak gwcirselerdi, bu sene havalarda uzun süre sıcak gitti açık hava da bile çok rahat ders yapılabilirdi veya pencereler açık Su anda parklar kafeler çocuk ve genç dolu, zaten millet iç içe eğitime gelince olmaz oluyor. Bence genclerin ve velilerin isteğine birakilmali. Isteyen yuz yuze usteyen de uzaktan egitimi tercih edebilmeli.Sınıfta hocayla birebir eğitim almak isteyene bu imkan sunulmali dersler sınıftan canlı yapılmalı ki isteyende dersi uzaktan canlı izlesin.

yanıt1
yanıt0
Tüm 54 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title