Haberler

KKTC'deki seçimlerin ardından Rumlar Maraş'a girmeye kalktı

Güncelleme:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası, Rumlar Maraş'ın açılmasını protesto etme bahanesiyle Derinya Sınır Kapısı'nda olay çıkardı ve zorla sınırı geçmeye çalıştı. O anlar kameralar tarafından anbean kaydedildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yapılan seçimlerin ardından Rumlar, Maraş bölgesine girmeye kalktı.

KKTC bugün yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Ersin Tatar, seçimi önde götürdü. YSK'nın verdiği sonuçlara göre Başbakan Ersin Tatar yüzde 32.35 oy, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da yüzde 29.84 oy aldı.

İki adayda oyların yarısından bir fazlasını alamayınca seçimler ikinci tura kaldı. Gelecek Pazar, bugünkü seçimde en çok oyu alan iki aday tekrar yarışacak.

RUMLAR, MARAŞ'A GİRMEYE ÇALIŞTI

Tatar'ın seçim yarışını önde götürmesi ve Akıncı'nın 2. tura kalmasının ardından Rumların, KKTC toprağı olan Maraş bölgesine girmeye kalktığı görüldü.

HAVAİ FİŞEKLE YANGIN ÇIKARDILAR

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ndeki (GKRY) Derinya Sınır Kapısı'nda toplanan Rumlar, havai fişekli eylem düzenlemişti. Göstericilerin attıkları havai fişeklerin Birleşmiş Milletler (BM) kontrolündeki otluk alana düşmesi sonucu yangın çıkmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Kıbrıs Tatar Haberler

500

Yorumlar (75)

Deliormanli:

Dünyadaki 3 sivilce... İsrail Yunanistan... Ermenistan...bu 3 sivilcenin işi Türklerle uğraşmak..3ününde boğazı sıkılmalı

50
10
yanıtYanıtla
Tarsus:

Yunanistan, Ermenistan ve Arap dünyası Türk devletinin aleyhinde olan her şeyde ilk önde gider İsrail değil

yanıt7
yanıt10
Baygolge:

Benım anlamadığım, Mustafa Akıncı rumlara toprak verelım dedikten sonra yuzde 29 oyu nasıl aldığıdır. Gercı bızdede IMF nın onune yatalım deyıp yuzde 25 oy alanlar var. Mustafa Akıncı ya soralım, Kıbrıs senın neyındırkı her onune gelene verıyorsun

45
8
yanıtYanıtla
Fatih Şahin:

Mustafa akıncı önceki açıklamalarında rum bölgesinde doğduğunu, büyüdüğünü söylüyor, ama bu onun açıklamarı, işin can alıcı sorusu asıl şu, önce anana bir sor bakalım, babam hangi millettendir diye?

yanıt5
yanıt0
Hasan:

Beni üzen hatta kahreden Mustafa Akıncı nın bu kadar o oy alması. Toprak vermekten bahsediyordu.

46
5
yanıtYanıtla
Erol:

Eee zamanında rahmetli Rauf Denktaş ı beyenmeyip bunlara destek olmasalardı bunlar olmazdı.

yanıt5
yanıt0
İsmail:

CHP nasıl oy alıyor bu ülke de insanlar çıldırmış artık

yanıt13
yanıt18
Salih:

Demekki aynı zihniyette ço k var.

yanıt27
yanıt6
HARDY:

Türkiye nin en büyük düşmanı Bunlardır. Akılları başlarına gelinceye kadar diplomaside ve güç kullanmada kesin kararlı olmak lazım.

31
9
yanıtYanıtla
ATCAN:

Eskiden olsaydı sınırı geçenler vurulurdu şimdi seyrediliyor.

32
7
yanıtYanıtla
Tüm 75 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title