Haberler

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Orhangazi Bursa Şubesi Gazi Heyetini Kabul Etti

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rumların müzakere masasında anlaşmazlıklarını sürdürdüğü sürece KKTC'nin kökleşeceğini vurgulayarak, "Kıbrıslı Türkler bu topraklarda Anavatan Türkiye'nin garantisinde huzur içinde yaşıyor"...

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rumların müzakere masasında anlaşmazlıklarını sürdürdüğü sürece KKTC'nin kökleşeceğini vurgulayarak, "Kıbrıslı Türkler bu topraklarda Anavatan Türkiye'nin garantisinde huzur içinde yaşıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Türkiye Muharip Gaziler Temsilciliği Orhangazi - Bursa Şubesi Gazileri Heyeti'ni kabul etti. Heyette, Orhangazi Belediye Başkanı İsmail Tartar, belediye meclis üyeleri, belde belediye başkanları ve 1974 Barış Harekatı'nda bölük komutanlığı yapan İstanbul Anadolu Yakası Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Alkan Binici, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi, Orhangazi Temsilcisi Halim Çokgüler ile diğer gaziler yer aldı.

"ANAVATAN TÜRKİYE HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR, KKTC GELİŞİYOR"

Kabuldeki konuşmasında Anavatan Türkiye'nin her geçen gün büyüdüğünü, KKTC'nin geliştiğini vurgulayan Eroğlu, gazilerin Barış Harekatı'nda gösterdiği bağlılıkla bir devlet kurduklarını ve bu devleti yaşatma gayretinde olduklarını dile getirdi. Konuşmasında Kıbrıs sorununa ve müzakere sürecine de değinen Eroğlu, "Yıllardan beri müzakere masasında oturuyoruz. Rumlar ortaya çıkan bütün anlaşma metinlerini reddediyor. Onlar reddettikçe KKTC kökleşiyor. Rumlar, müzakere masasında anlaşmazlıklarını sürdürdüğü sürece KKTC kökleşecek" dedi.

"1955'TE KIBRIS'TA İLK EOKA BOMBASI PATLADIĞINDA LİSE ÖĞRENCİSİYDİM"

Kıbrıs tarihine değinen ve adada yaşananları anımsatan Eroğlu, mücadele yıllarında genç bir doktor olarak karşılaştıklarını anlatarak, "1955'te Kıbrıs'ta ilk EOKA bombası patladığında lise öğrencisiydim. Kıbrıs'taki bütün olayları yaşayarak bugünlere geldik. Zor günler artık geride kaldı" dedi.

Kuzey Kıbrıs'taki halkla Türkiye'deki halkın kardeş olduğunu vurgulayan Derviş Eroğlu, kendi atalarının da Kayseri'den geldiğini belirtti.

"BURSA YENİŞEHİR FUTBOL TAKIMI'NDA 2 YIL FUTBOL OYNADIM"

Eroğlu, üniversite öğrencisiyken Bursa Yenişehir Futbol Takımı'nda 2 yıl futbol oynadığını anlatarak, bu nedenle sık sık Bursa'da bulunduğunu ancak ihtisasındaki dersleri ağırlaşınca futbolu bıraktığını söyledi. Derviş Eroğlu, Bursa Yenişehir'de bir caddeye kendisinin ismi verildiğini, bunun güzel bir vefa örneği olduğunu söyledi. Caddenin açılışına katıldığını anlatan Eroğlu, burada yaşadığı duygusal anlara dikkat çekti, yılların çok çabuk geçtiğini vurguladı.

"KIBRIS 2'NCİ VATANIMIZ"

Kabulde konuşan İstanbul Anadolu Yakası Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Alkan Binici, Kıbrıs'ı 2'nci vatan olarak bildiklerini ifade ederek, ülkede olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kabulde söz alan Orhangazi Belediye Başkanı İsmail Tartar ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi, Orhangazi Temsilcisi Halim Çokgüler de Kıbrıs'ta olmaktan duydukları memnuniyeti ifade etti. Belediye Başkanı Tartar, Eroğlu'nu Bursa'ya davet etti.

Kabulde Eroğlu'na, geçtiğimiz Şubat ayında Bursa gerçekleştirdiği ziyaretinden anı fotoğrafları takdim edildi. - LEFKOŞA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Derviş Eroğlu Orhangazi Kıbrıs Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title