Haberler

ABD'nin güney sahillerinde binlerce ölü balık kıyıya vurdu

Güncelleme:

ABD'nin Texas eyaletinde bir plaj, kıyıya vuran binlerce ölü balıkla kaplandı. Daha fazlasının kıyı vurabileceğini işaret eden yetkililer, su sıcaklığı aşırı arttığı için balıkların oksijen eksikliği çekmeye başladığını ve bu nedenle kitlesel balık ölümlerinin yaşanabileceğini ifade etti.

Texas'ın Körfez sahilindeki bir plaj, kıyıya vuran binlerce ölü balıkla kaplandı. Texas Parklar ve Doğa Yaşamı Ölümleri ve Dökülmeleri Ekibi ile park yetkilileri, kitlesel balık ölümü, ısıtılan suyun tetiklediği "düşük çözünmüş oksijen olayı" sonucunda meydana geldiğini söyledi.

Kıyıya vuran binler ölü balık Texas Körfez sahilinde korkunç bir görüntü oluşturdu

SEBEBİ SUYUN HIZLI ISINMASI

Park yetkilileri bir Facebook'ta yaptıkları açıklamada, "Su sıcaklığı fahrenhayt derecenin üzerine çıktığında, menhadenlerin yaşamak için gerekli oksijeni alması zorlaşıyor. Sığ sularda, su daha hızlı ısınır. Bu yüzden, suyun ısınmaya başladığı sırada, eğer bir menhaden balığı sürüsü sığ suda mahsur kalırsa, balıklar oksijen eksikliği çekmeye başlar. Oksijen eksikliği, balıkların paniğe kapılmasına ve düzensiz davranmasına yol açar, bu da oksijen seviyelerini daha da azaltır. Bu tür balık ölümleri, yaz aylarında sıcaklıkların yükselmesiyle yaygın hale gelir" dedi.

Kıyıya vuran binler ölü balık Texas Körfez sahilinde korkunç bir görüntü oluşturdu

PARK EKİPLERİ MAKİNELERLE TEMİZLEDİ

Cumartesi ve Pazar günleri plajda daha fazla ölü balık bulundu, son bulunanların ise "parçalanmış iskeletlere" dönüştüğü belirtildi. Park ekipleri, hafta sonu boyunca makinelerle bu leşleri temizlemekteydi. Yetkililere göre, geride kalan ölü balıklar, önümüzdeki günlerde kum ve okyanus tarafından doğal olarak gömülecek.

Kıyıya vuran binler ölü balık Texas Körfez sahilinde korkunç bir görüntü oluşturdu

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Dünya Haberler

500

Yorumlar (3)

metin:

Okyanusta balık olmak zordur çünkü iklim zordur. bir de Türkiyede balık olmak zordur çünkü Türk balıkçıları soyunu kurutur.

33
5
yanıtYanıtla
ERKAN ÜNAL:

Amerikanin dünyaya zulmü

0
1
yanıtYanıtla
al alabilirsin:

tek suclu INSANOGLU

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title