Haberler

'Ukrayna Üs Komutanı Gözaltında' İddiası

Güncelleme:

Kırım'daki Ukrayna'ya bağlı Belbek Askeri Üssü Komutanı Yuli Mamçur'un Rus askerleri tarafından gözaltına alınıp Sivastopol'e götürüldüğü iddia edildi.

Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlık ilan ederek Rusya'ya bağlanma anlaşması imzalayan Kırım'da, Ukrayna'ya bağlı Belbek Askeri Üssü Rus askerlerinin kontrolüne geçerken, Sivastopol yakınlarında Lyubimovka Köyü içindeki Belbek Askeri Üssü'nde görev yapan ve adının açıklanmasını istemeyen bir görevli, üs komutanı Yuli Mamçur'un gözaltına alınarak Sivastopol'a götürüldüğünü iddia etti.

Belbek Askeri üssünde görev yapan 2 askerin dün sabah saatlerinde gerçekleştirilen düğün töreninden bir kaç saat sonra meydana gelen baskında bir kişinin yaralandığı bildiriliyor.

MAMÇUR, RUS ASKERLERE ÜSSÜ BOŞALTMAYACAKLARINI SÖYLEMİŞ

Üs Komutanı Yuli Mamçur düğün töreni öncesi kışla önünde Rus komutanlarla gerçekleştirdiği görüşmenin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunmuş, kendilerinden teslim olmalarını ve üssü boşaltmalarını talep eden Rus askerlere olumsuz cevap verdiğini ifade etmişti.

AKŞAM SAATLERİNDEN BERİ MAMÇUR'A ULAŞILMIYOR

Mamçur, Kiev'den gelecek karara göre hareket edeceklerini, teslim olmak ve üssü boşaltmak gibi bir düşüncelerinin olmadığını vurgulamıştı. Dün akşam saatlerinden itibaren kendisine ulaşılamayan Mamçur'un akibeti bilinmiyor.

BİR UKRAYNALI ASKER ÖLDÜ, 1 KİŞİ YARALANDI

Rusya, Ukrayna ile arasındaki ikili anlaşmalar çerçevesinde Kırım yarımadasındaki deniz ve hava üslerinde binlerce asker bulunduruyor. 27 Şubat'tan bu yana yarımadaya yeni Rus ordu birlikleri sevk edilmişti.

Kırım'ın Rusya'ya bağlanma sürecinde şu ana kadar bir Ukraynalı askerin yaşamını yitirdiği, bir kişinin de yaralandığı bildiriliyor.

Kaynak: AA / Dünya

Rusya Federasyonu Sivastopol Ukrayna Kırım Güncel - Kırım Politika Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title