Haberler

Kırcaali'de Kurban Bayramı namazı kılındı

Güncelleme:

Bulgaristan Müslümanlarının yoğun olarak yaşadığı Kırcaali şehrinde Kurban Bayramı namazı Yeni Camii'de kılındı. Kırcaali Bölge Müftüsü Basri Eminefendi, bayram öncesi kurban kampanyası düzenlediklerini ve ihtiyaç sahiplerine kurbanları dağıtacaklarını belirtti. Bayram namazının ardından şehir merkezinde geleneksel bayram kahvesi içildi.

Bulgaristan Müslümanlarının yoğun olarak yaşadığı güneydoğudaki Kırcaali şehrinde Kurban Bayramı namazı Yeni Camii'de kılındı.

Kurban Bayramı dolayısıyla Kırcaali ve bölgeden bini aşkın Müslüman, sabah erken saatlerde camiye akın etti.

Kırcaali Bölge Müftüsü Basri Eminefendi, Balkanlar'ın en büyük camilerinden biri olan Yeni Camii'de namazı kıldırdı.

Eminefendi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram öncesi kurban kampanyası yaptıklarını ve kesecekleri kurbanları ihtiyaç sahiplerine dağıtacaklarını aktardı.

Müftü Eminefendi, "Dileğimiz, bu mübarek bayram günleri yeryüzünde akan gözyaşların dinmesine, savaşların bitmesine, birliğimize, beraberliğimize vesile olsun." diye konuştu.

Bayram namazının akabinde Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz'in ev sahipliğinde, Bölge Müftüsü Eminefendi ve Kilise Papazı Petar Gerena'nın katılımıyla şehir merkezinde geleneksel bayram kahvesi içildi.

Papaz Gerena, AA muhabirine, şehirde Müslüman ve Hristiyanların kendi bayramlarını daima birlikte kutladıklarını, Hıristiyan bayramlarında ilk tebriklerin şehirdeki Türk ve Müslümanlardan geldiğini söyledi.

Gerena, şöyle devam etti:

"Bugün kutlanan Kurban Bayramı'nda da Müslümanlarımıza bu jestini iade ederek onları ilk tebrik eden biz olalım. İnsan ve insanlık olmazsa bayram da olamaz. Bayram paylaşma zamanıdır. Sadece bayramda değil, her gün kahvemizi birlikte içiyoruz. Bulgar halkı Türk halkı ile yüzyıllar boyunca birlikte yaşamıştır. Tarihin bize verdiği sınavları başarı ile alıyoruz."

Kaynak: AA / Dünya

Kurban Bayramı Bulgaristan Yeni Camii Kırcaali Kurban Dünya Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title