Haberler

Kapalı kapılar ardında işgal tehdidi! Rusya lideri Putin yıllar önce 5 AB ülkesini de listeye eklemiş

Güncelleme:

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 33 gün geride kalırken, Alman medyası Rus lider Vladimir Putin ile ilgili dikkat çeken bir haber yayımladı. 2014 yılında Ukrayna'nın AB'ye katılmak istediğini açıklamasından sonra Putin'in kapalı kapılar ardında Polonya ve Romanya ile birlikte Baltık'ta bulunan Estonya, Letonya ve Litvanya'ya da işgal tehdidinde bulunduğunu yazan gazeteler Rus liderin bu ülkeleri iki günde işgal edebileceği iddiasında bulunduğunu aktardı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş bazı bölgelerde şiddetlenirken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 2014 yılında 5 Avrupa Birliği üyesi ülkeyi işgal etmek için listeye eklediği ortaya çıktı.

KAPALI KAPILAR ARKASINDA 5 ÜLKEYE TEHDİT

Alman medyasında yer alan haberlerde 2014 yılında Ukrayna'nın AB'ye katılmak istediğini açıklamasından sonra Putin'in o yılın Eylül ayında kapalı kapılar arkasında gerçekleştirdiği görüşmelerde 5 ülkeyi işgal etme tehdidinde bulunduğu belirtildi.

ROMANYA DA HEDEFTEKİ ÜLKELER ARASINDA

Özel olarak uyarının dönemin Ukrayna liderine yapıldığı ülkelerin Polonya ve Romanya ile birlikte Baltık'ta bulunan Estonya, Letonya ve Litvanya olduğu aktarıldı.

"EĞER İSTERSEM YALNIZCA KİEV'İ DEĞİL RİGA'YI, VİLNİUS'U..."

Almanya'nın çok okunan gazetelerinden Suddeutsche Zeitung'da yer alan haberde Putin'in dönemin Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'ya, "Eğer istersem, Rus ordusu sadece Kiev'i değil Riga'yı, Vilnius'u, Tallinn'i, Varşova'yı ve Bükreş'i iki günde işgal eder" dediği vurgulandı.

"BİZ DESTEK VERMEZSEK, SAVAŞ UKRAYNA'DA DURMAYACAK"

Letonyalı diplomat ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovkis de bu ayın başında Politico'ya açıklamalarda bulunmuş ve Putin'in saldırılarının genişleyebileceğinin sinyalini vermişti. Sözcü'nün haberine göre deneyimli diplomat, "Putin, askeri hedeflerini artırabilir ve Ukrayna'dan zaferle ayrılırsa Baltık ülkeleri Litvanya, Letonya ve Estonya'ya saldırabilir. Eğer biz Ukrayna'ya destek vermezsek, bu savaş Ukrayna'da durmayacak" demişti.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Vladimir Putin Litvanya Letonya Estonya Romanya Polonya Moskova Ukrayna Rusya Kiev Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (2)

haksız mıyım:

aptal putinin danışmanı dahi dün açıklama yapmış, bu savaşı kazanamazsak rusya diye bir ülke kalmaz demiş. yani? yani diyor ki ukraynada kazanamıyoruz ve böyle giderse paramparça olacaz. innnnşaaaallah diyoruz bütün kalbimizle, mazlum ve masum halklar adına

44
9
yanıtYanıtla
burakk:

Bu işler intizarla filan olmaz. Putine zerre sempatim yok. Ama aptal olduğunu hiç sanmıyorum. Yıllarca planlanır, kurgulanır bu işler, mutlaka belli bir planı vardır. Bu beklenen bir doğu-batı çatışmasıdır. Savaş alanı olarak Ukrayna seçilmiş belli ki.

yanıt15
yanıt4
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title