Haberler
BBC

İtalya açıklarında göçmen teknesi alabora oldu: 9 ölü, 8'i çocuk çok sayıda kişi kayıp

Güncelleme:

Tunus'tan yola çıkan ve yaklaşık 50 göçmeni taşıyan bir tekne Lampedusa adası açıklarında alabora oldu.

Tunus'tan yola çıkan yaklaşık 50 göçmeni taşıyan bir tekne İtalya'nın güneyindeki Lampedusa adası açıklarında alabora oldu. 22 kişiyi kurtarıldı. 9 kişinin cesetleri bulundu. Kayıplar arasında 8 çocuğun da olduğu bildiriliyor.

İtalya Sahil Güvenliği'nden yapılan açıklamaya göre Pazar gecesi, Lampedusa açıklarında yaklaşık 50 kişiyi taşıyan bir göçmen teknesinin bulunduğu bildirimi alındı. Bunun üzerine gece 00.15 civarında Sahil Güvenlik ve Mali Polis'e ait iki tekne göçmenleri almak için bölgeye gitti.

Açıklamaya göre, olumsuz hava-deniz koşulları ve göçmenlerin aniden hareket ederek teknenin bir tarafına doğru yönelmesi üzerine tekne alabora oldu.

Gece ve sabah saatlerindeki arama-kurtarma çalışmalarında 22 kişi kurtarılırken, 9 kişinin cesedi bulundu. Kayıpları arama çalışmaları devam ediyor.

Uluslararası Göç Örgütü Sözcüsü Flavio Di Giacomo, teknenin Tunus'tan yola çıktığını ve teknedeki yaklaşık 50 kişinin Tunus ve Batı Afrikalı olduklarını açıkladı.

Lampedusa Belediye Başkanı: Bu bir katliam

Lampedusa Belediye Başkanı Toto Martello, kurtarma çalışmalarını gece boyunca takip ettiğini belirterek, "Bu bir katliam, insanlar bu şekilde ölmeye devam edemez" dedi.

Toto Martello, bu gibi ölümlerin önlenmesi için ciddi tedbirler alınması talebinde bulundu.

Akdeniz'de göçmenleri kurtarmak için çalışan sivil toplum kuruluşlarından Mediterranea da, birçok yardım gemisinin aylardır el koyma tedbiri altında limanlarda bekletildiğini hatırlattı.

Mediterranea, "Akdeniz'de yeterli kurtarma çalışması yok, gemileri serbest bırakın, insanlığı serbest bırakın" çağrısı yaptı.

Öte yandan İspanya merkezli yardım kuruluşu Open Arms da bir gemisinin dün gece Akdeniz'de 40 kişiyi kurtardığını açıkladı.


BBC

Lampedusa İtalya Tunus Haberler

Bakmadan Geçme

Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title