Haberler

İsveç'te Kur'an yakan provokatör, skandal eylemi finanse eden gazeteciyi suçladı: Benim fikrim değildi

Güncelleme:

İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakan siyasetçi Rasmus Paludan, Müslüman aleminin büyük tepkisini çekti. İsveç medyasına konuşan Paludan, yakma eyleminin kendi fikri olmadığını belirtti. Eylemin masraflarını karşılayan Gazeteci Chang Frick ise Paludan ile mesajlaşma yoluyla temas kurduğu ancak Kur'an-ı Kerim yakma meselesini tartışmadıklarını söyledi. İsveç basını ikili arasındaki mesajlaşmaları sayfalarına taşıdı.

İsveç'in başkenti Stockholm'de PKK/YPG terör örgütü yandaşlarının gerçekleştirdiği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan çirkin saldırı ve daha sonrasında Rasmus Paludan isimli siyasetçinin Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiği önünde Kur'an-ı Kerim yakmasına Türkiye'nin tepkisi sert oldu.

"YAKMA EYLEMİ BENİM FİKRİM DEĞİL"

Konu dünya gündemini de meşgul ederken İsveç medyasında Rasmus Paludan'ın ifadelerine yer verildi. Expressen gazetesinin, "Kur-an yakmak benim fikrim değil" başlıklı haberinde Paludan'ın yakma eyleminin kendi fikri olmadığını iddia ettiği bilgisine yer verildi.

SUÇU, MASRAFLARI ÖDEYEN GAZETECİYE ATTI

Paludan, eylem fikrinin gösteri ücretini ödeyen Chang Frick'ten geldiğini söylerken; gazeteci Frick ise, ilk olarak Erdoğan'a karşı gösteri yapacak aktivistlerle temas kurduğunu belirtti. Frick, desteğini verdiği şeyin Müslümanları kışkırtmak değil, Türkiye'ye karşı bir protesto eylemi olduğunu söylediğini vurguladı.

MESAJLAŞMALARI İFŞA OLDU

Haberde ikili arasındaki mesajlaşma görüntüsüne de yer verildi. Gazeteci, Paludan'ın skandal eyleminden ödemeyi yaptıktan sonra haberdar olduğunu belirterek suçu ona attı.

Söz konusu haberde Frick'in Paludan ile mesajlaşma yoluyla temas kurduğu; ancak Kur'an-ı Kerim yakma meselesini tartışmadıkları yazıldı.

İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakan provokatör konuştu: Benim fikrim değildi

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Dünya

Rasmus Paludan İsveç Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu? Genel Af çıkacak mı 2024? 9. Yargı Paketi'nde AF var mı? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler? PSG 0-1 Borussia Dortmund maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) PSG B.Dortmund maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Trendyol Anneler Günü hediyesi iPhone hediyesi doğru mu, gerçek mi? 8 - 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? #129297 PSG Dortmund maçını şifresiz veren kanallar! PSG Dortmund maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir?
500

Yorumlar (49)

Umit Cetin:

Eyt gurbetçiler köle olmuş gurbetçiler neredesiniz hiç mi inancınız yok bukadarmı korkaksınız

320
92
yanıtYanıtla
İlyas Sakarya:

Aynen öyle kardeşim inançları yok.Bizim elimizden ne gelirkiciliği oynuyorlar.Görmedim duymadım bilmiyorum...

yanıt0
yanıt0
Altay Bozkurt:

GURBETCILER DENMEZ! ALMANYADA YASAYANLAR ISVECEMI GIDECEK? NERDE YAKILDIYSA ORADA YASAYAN MÜSLÜMANLAR HAREKET ETMELI!!

yanıt0
yanıt0
HATİCE BIÇAKÇI:

Bu duruma araplar niye sessiz

374
28
yanıtYanıtla
İlyas Sakarya:

Araplar ses çıkartırsa onların gökdelenlerini kim dikecek ?Şimdiye kadar batının yaptığı olumsuzlukların hangi birine karşı çıktılar da buna karşı çıksınlar...

yanıt0
yanıt0
Mustafa Usta:

Araplar paraları isviçre bankalarına yığmakla meşguller...

yanıt0
yanıt0
İsmail Karakuş:

kaç tane uluslar arası yayın takip ediyorsun? kimin sessiz kaldığından ne haberin var? boş insansınız.

yanıt2
yanıt0
HALİS ER:

İntikam istiyorum

yanıt0
yanıt0
Altay Bozkurt:

MAHLUK ETEKLERI TUTUSTU, SIMDI GERI VITES ÖYLEMI?, MAZERET ÜRETMEYE BASLADI YARATIK ! BÜTÜN BUNLARI BIZIM EN KUTSAL KITABIMIZI YAKMADAN ÖNCE DÜSÜNMELIYDI!! OK YAYDAN CIKTIYSA GERI DÖNÜSÜ OLMAZ !!!

197
12
yanıtYanıtla
zübükzade:

Herifin bir sütü böyle eylemi var geri fites yapmaz gaz alma calışmaları

yanıt14
yanıt25
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title