Haberler

Balinaların toplu intiharı! Yaşadıkları acı olaya katlanamayınca 55'i birden hep birlikte kıyıya vurdu

Güncelleme:

İskoçya'da 55 pilot balina karaya vurdu. İngiliz Dalgıçlar ve Deniz Hayatı Kurtarma Grubu, sürüdeki hamile pilot balinanın doğum esnasında yaşadığı komplikasyon nedeniyle kıyıya vurduğunu belirtirken; sürünün geri kalanının ise güçlü toplumsal bağları nedeniyle onunla birlikte intihar ettiği üzerinde duruluyor.

İskoçya'nın Lewis Adası'nda 55 pilot balina karaya vurdu. Dün sabah balinaların karaya vurduğunu gören vatandaşlar durumu hemen yetkililere bildirdi. Hızlıca olay yerine intikal eden görevliler, onlarca balinayı denize döndürmeye çalıştı.

YALNIZCA BİRİ KURTULDU

Balinaları kurtarmak için saatlerce mücadele veren görevlilerin çabası sonuç vermedi. Görevliler daha fazla acı çekmemeleri için karaya vuran 55 balinaya ötanazi uygularken, yalnızca bir balinanın denize döndürülebildiği bildirildi.

55 balinanın toplu intiharı! Yaşadıkları acı olaya katlanamayıp her birlikte kıyıya vurdular

TOPLU İNTİHAR ÜZERİNDE DURUYOR

İngiliz Dalgıçlar ve Deniz Hayatı Kurtarma Grubu tarafından yapılan açıklamada, sürüdeki hamile pilot balinanın doğum esnasında yaşadığı komplikasyon nedeniyle kıyıya vurduğu ve sürünün geri kalanının da güçlü toplumsal bağları nedeniyle onunla birlikte intihar ettiği üzerinde durulduğu ifade edildi.

55 balinanın toplu intiharı! Yaşadıkları acı olaya katlanamayıp her birlikte kıyıya vurdular

ÖRNEKLER ALINACAK

İskoç Deniz Hayvanları Karaya Vurma Programı ise, olayın nedenini belirlemek için önümüzdeki günlerde balinaların vücutlarından örnekler alınarak inceleme yapılacağını bildirdi.

55 balinanın toplu intiharı! Yaşadıkları acı olaya katlanamayıp her birlikte kıyıya vurdular

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Pilot Dünya Haberler

500

Yorumlar (1)

Hüso Fıso:

Ne intiharı.Radyo dalgalardan beyin frekansları demens oluyor.Faili biliniyor meçhul değil.

41
8
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title