Haberler

IŞİD'den Kaçan Örgüt Üyesi: Rehineler İnfazı Prova Sanıyorlardı

Güncelleme:

IŞİD'den kaçan eski bir örgüt üyesi, rehinelerin infaz öncesi neden bu kadar sakin göründüklerini anlattı.

IŞİD'den kaçan eski bir örgüt üyesi, örgütün rehineleri infaz etmeden önce onlara defalarca prova yaptırdığını ve öldürüleceklerini bilmedikleri için de videolarda sakin göründüklerini söyledi.

"CİHADCI JOHN KAFA KESERKEN ORADAYDIM"

'Saleh' olarak tanıtılan IŞİD'den kaçan sığınmacı, İngiliz Sky News TV kanalına verdiği özel röportajda, rehinelerin kafasını kesen 'Cihatçı John' lakaplı Muhammed Emwazi'nin rehinelerden birinin kafasını keserken bizzat orada bulunduğunu iddia ederek, Emwazi'nin örgüt içinde yabancı rehineleri öldürmekle görevli olduğunu söyledi.

GÖREVİ, YABANCI REHİNELERİ GÜVENDE OLDUKLARINA İKNA ETMEKMİŞ!

Röportajda yüzünü gizleyen eski örgüt üyesi Emwazi'nin Japon rehine Kenji Goto'yu infaz ederken yanında bulunduğunu ve örgütteki görevinin yabancı rehineleri güvende olduklarına ikna etmek olduğunu söyledi. Saleh, yakalanan rehinelerin gerçekte öldürülmeden önce çok sayıda sahte infaza maruz kaldıklarını bu nedenle de görüntülerde, sakin durabildiklerini söyledi.


(İnfaz edilen Japon rehine Kenji Goto)

"SİZİ ÖLDÜRMEYECEĞİZ" DİYORLARMIŞ

Saleh Sky News'e verdiği röportajda, "Benden rehinelere 'sorun yok, sadece bir video, sizi öldürmeyeceğiz, sadece hükümetinizden Suriye'ye saldırmamalarını isteyeceğiz. Sizinle bir sorunumuz yok. Siz bizim misafirimizsiniz' demem istenirdi. Onlara her zaman endişe etmemeleri gerektiğini söylerdim. Ama en sonunda öldürüleceklerini biliyordum" diye konuştu.

"JOHN SADECE EMİR VERİRDİ"

Saleh, Japon rehinenin infazında Emwazi'nin yanında bulunduğunu iddia ederek şunları söyledi: "İnfaz bittikten sonra, 3-4 kişi geldi ve cesedi bir araca koydular. John, hızlı, hızlı, hızlı, bitirmemiz gerek diyordu. O sonra başka yere gitti. Herkes ona saygı duyardı. O sadece emir verirdi" diye konuştu.

Saleh, Emwazi'nin bu kadar saygı görmesinin nedeninin yabancı rehineleri öldürmeye istekli olmasına bağladığını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Muhammed Emwazi Kenji Goto Sky News Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500

Yorumlar (105)

HUNGARYmobilWeb@haberler.com:

MERHABA KÜRTLER CANINIZ CEHENNEME

18
94
yanıtYanıtla
ulu çınarmobilWeb@haberler.com:

Bu kafirlerle savaşmak islam adına bir cihattır. Bu soysuz ecnebiler islam adı altında insanları katletmekte islama zarar vermektedirler. Allah bunları kahretsin.

47
17
yanıtYanıtla
serkan şahin:

Ülkücü biri olarak söylüyorum. Bu IŞID Halifenin ordusu olamaz. Halifeyi zaten insanlar zorluk görmeden biat edecek. IŞID''e akıl veren DECCALdir. Amacı; İslama göre Melhame-i Kübra, Hristiyanlığa göre Armagedon bizim anlayacağımız dilden ise 3. Dünya savaşı. Yer Amik Ovası. Savaşın kopacağı yerde Suriye. Allah sonumuzu hayır getirsin.

57
2
yanıtYanıtla
HasanMobil-IOS:

İşid insansa ben Değilim işid müslümansa ben Değilim işid hayvansa ben insanım

38
13
yanıtYanıtla
haham:

Kuranı okudugunuzda sevgi dininden cok korku dini oldugunu anlarsınız. .

4
44
yanıtYanıtla
ANDROİDmobilWeb@haberler.com:

BU IŞİDİ KADIN ÖLDÜRENLERİN TECAVÜZ EDENLERİN VE PKK YA BULAŞAN ETEKLİLERİN ÜSTÜNE SALSINLAR

7
38
yanıtYanıtla
ingilizlerin oyunu:

şerefsizler muslüman isimlerini kullanıp insanları katlediyolar vijdansızlar hangi müslüman onların yaptığını yapar bunların arkasında yine amerika israil ve ingiltere vardır ne dedi spiker daha önceki celladımız ingiliz aksanıyla konuştuğu için onun yerini ben aldım ? kimsin sen ingiliz

39
6
yanıtYanıtla
kehribar:

kürtlerin düşmanı gavurda olsa bizim dostumuzdur

11
30
yanıtYanıtla
Vahdet:

Işid müslümanları pislik östermek için kuruldu, ama yemez Türk milleti. Bizim dinimiz sevgi dinidir.

38
1
yanıtYanıtla
sağsalimmobilWeb@haberler.com:

işid in yaptiği en guzel iş pkk ili catismasiydi militan sayisini epey azaltmisti

17
20
yanıtYanıtla
Tüm 105 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title