Haberler

Hamaney: İsrail'in saldırılara devam etmesi halinde Hizbullah da harekete geçecek

Güncelleme:

Hamas'ın operasyonuna karşılık vererek 11 gündür Gazze'ye bomba yağdıran İsrail'in soykırım yaptığını dile getiren İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, saldırıların devam etmesi halinde Lübnan Hizbullah'ın da dahil olduğu direniş güçlerinin harekete geçeceğini ifade etti.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail'in Gazze'deki saldırılarının devam etmesi halinde Lübnan Hizbullahı'nın da dahil olduğu "direniş güçleri" olarak adlandırılan grupların harekete geçeceğini savundu.

"HİZBULLAH'I KİMSE DURDURAMAYACAK"

İran devlet televizyonuna göre, Hamaney, başkent Tahran'daki bir toplantıda konuştu. Konuşmasının bir bölümünde İsrail'in Gazze'deki saldırılarına değinen Hamaney, " İsrail'in Gazze'deki saldırılarının devam etmesi halinde Lübnan Hizbullahı'nın da dahil olduğu direniş güçleri olarak adlandırılan grupları kimsenin durduramayacağını" söyledi.

"İSRAİL FİLİSTİNLİLERE KARŞI SOYKIRIM YAPIYOR"

İsrail'in Gazze'de dünyanın gözleri önünde Filistinlilere karşı soykırım yaptığını dile getiren Hamaney, "Bazı yabancı yetkililer, Filistinlilerin neden sivilleri öldürdüğünü söylüyor. Yerleşim yerlerinde yaşayanlar sivil değil. Hepsi silahlı" dedi.

HİZBULLAH İLE İSRAİL ORDUSU ARASINDAKİ ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

İsrail'in Gazze'ye saldırıları devam ederken Lübnan'ın güneyinde 8 Ekim'den bu yana Hizbullah ile İsrail ordusu arasında karşılıklı çatışmalar yaşanıyor. Şu ana kadar kontrollü devam eden çatışmalarda 3 İsrail askeri ölürken, 3 sivil, 4 Hizbullah milisi ve 2 Filistin İslami Cihat Hareketi üyesi hayatını kaybetti. İran; Lübnan Hizbullahı, Suriye'deki milisler, Irak'ta desteklediği silahlı gruplar ve Yemen'deki Husileri "direniş güçleri" olarak adlandırıyor.

Kaynak: AA / Dünya

Ayetullah Ali Hamaney Ali Hamaney İsrail Lübnan Gazze İran Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title