Haberler

İran, ABD tarafından gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Kasım Süleymani'nin adının verildiği füzeyi tanıttı

Güncelleme:

ABD'nin 3 Ocak'ta Irak'ın başkenti Bağdat'ta gerçekleştirdiği saldırıda hayatını kaybeden Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in isimlerinin verildiği balistik ve seyir füzelerinin tanıtımı yapıldı.

İran, ABD tarafından gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden eski Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in isimlerinin verildiği balistik ve seyir füzelerinin tanıtımını yaptı. Kasım Süleymani'nin adının verildiği "Şehid Hac Kasım" balistik füzesinin bin 400 kilometre menzile sahip olduğu belirtildi.

400 KİLO METRE MENZİLLİ

İran'ın başkenti Tahran'da video konferans yöntemiyle Savunma Sanayi Günü kapsamında toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda İran'ın yerli üretimi olan 2 yeni füzenin tanıtımı yapıldı. Yerli üretim olan balistik ve seyir füzelerini tanıtan İran Savunma Bakanı Emir Hatemi yaptığı açıklamada, eski İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin adının verildiği "Şehid Hac Kasım" balistik füzesinin bin 400 kilometre menzile sahip olduğunu ifade etti.

"SİLAHLI KUVVETLERİMİZİ FÜZE İLE DONATACAĞIZ"

"Ebu Mehdi" adı verilen seyir füzesinin menzilinin ise bin kilometre olduğunu belirten Hatemi, "Ebu Mehdi adını verdiğimiz bu uzun menzilli seyir füzesinin ana özelliği derinden ateş etme kabiliyetidir. Yakın gelecekte ülkenin stratejik donanması, su sınırlarının bin kilometreden güvenliğini sağlamak için silahlı kuvvetlerimizi bu füze ile donatacağız" ifadeleri kullandı.

İran, General Kasım Süleymani'nin adının verildiği füzeyi tanıttı

BAĞDAT'TA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Öte yandan, eski Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis, ABD'nin 3 Ocak'ta Irak'ın başkenti Bağdat'ta gerçekleştirdiği saldırıda hayatını kaybetmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Kasım Süleymani Kudüs İran Haberler

500

Yorumlar (11)

TUNA BOYU:

Ya gözünüzü seveyim şu füzeyi Türkiye''den uzağa atın da nereye atarsanız atın. Yine gidip bir yerlerinizi vuracaksınız. .

6
0
yanıtYanıtla
REALİST:

bu kız kovalayan tarzı uyduruk fezalar ile abd yi korkutmaktan çok milletinin gazını alma girişimidir hani daha füze detayındaki ismin intikamını en ağır şekilde alacağını söyleyip çat patlarla geçiştirmişti napsın yağmasanda gürle demişler dosta güven düşmana korku vermez bu pers kalıntıarı

5
1
yanıtYanıtla
aaa:

iran teknolojide var gbi görünüyor ama bence yok. kendi savaş gemisini vuruyor. bir kere kendi içinde iletişim yok.

5
0
yanıtYanıtla
a:

bir halt yapamayacaklar gene klasik boş beleş iran hava civası. Ülkeleri dolara endeksli oldugu için batma seviyesine gelmiş zaten. Para birimlerinin değeri 0. Bu zamana kadar amerikadan ne kadar kazık yediyseler hep artislik yapıp sustular. Bu yuzden amerika cirit atıyor arap ülkelerinde içlerinde bir tanesinin yüreği yok.

1
1
yanıtYanıtla
kara:

şu amerikayı vurun artık ne beklyorsunuz ey iran

1
0
yanıtYanıtla
olsa dükkan senin ya seydi:

biz zaten nato projesiyiz ; nükleer falanda petrolleri ve memleketi amargaya ve batıya ucuza kapatmanın mahanası, bildiğiniz gibi soğuk savaş döneminde solcularla bir olup şahı gönderdik, yerleştikten sonra ülkede solcu bırakmadık ; nato öyle emretti, hizbullahı kurup bilimum sol örgütleride dağıtarak bütün bağımsızlık ve demokrasi özlemlerini ılımlı islama bağladık daha bin yıl uyanamazlar çaktırmayın, ya eliiii!

yanıt0
yanıt0
Kral:

Adamlar çalışıyor yapıyor.gavur 35 sene ugraşıp nükleer e geçti.bizler davul zurna cı bir cacık olmaz

1
0
yanıtYanıtla
Batu:

Oksijen tüpüne 5 tane kanat kaynaklamışlar füze diye yutturuyolar sabıt kanatla hedefi nasıl vuruyomuş

0
0
yanıtYanıtla
MuRTaZa:

HİÇ BİR ZAMAN DÜŞMANINI KÜÇÜMSEMEİRAN''I GÜNAHIM KADAR SEVMEM AMA ÇOK İYİ SİLAHLARI VAR. . .

yanıt0
yanıt1
MALAZGİRT:

Evet Murtaza kardeş, o kadar iyi silahları var ki, ateşledikleri anda ya kendi gemilerini ya da kendi uçaklarını tam isabetle vuruyorlar. İran, kendisine İslamiyeti kılıf olarak giydirmiş Pers düzenidir ve Persler, Türk''ün bu coğrafyada en büyük rakibidir, vesselam. .

yanıt4
yanıt0
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title