Haberler

İran'da protestolar alevlendi! Molla yetiştiren medreseleri yakmaya başladılar

Güncelleme:

İran'da 22 yaşındaki Mahsa Emini'nin gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesi üzerine başlayan gösteriler hız kesmeden devam ediyor. Sosyal medyaya düşen görüntülerde bazı göstericilerin mollaların sarıklarını düşürdüğü anlar yer alırken, ülkede şimdi de molla yetiştiren medreselerin yakılmaya başladığına ilişkin videolar servis edildi.

Tahran'da 13 Eylül'de "ahlak polisi" olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Emini'nin 16 Eylül'de yaşamını yitirmesi ülkede infiale yol açmıştı.

PROTESTOLAR ÜLKENİN BİRÇOK KENTİNE YAYILDI

Emini'nin 17 Eylül'de memleketi Sakkız kentindeki cenaze töreni sonrasında başlayan gösteriler, ülkenin birçok kentine yayılmıştı.

GÖSTERİLERDE HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYIIS 253'E YÜKSELDİ

Gösterilerdeki can kaybına ilişkin resmi makamlardan net bilgi paylaşılmazken, Norveç merkezli İran İnsan Hakları Kurumu (IHR), Emini'nin ölümü sonrasında başlayan gösterilerde emniyet güçlerinin müdahalesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 253'e yükseldiğini açıkladı.

İran'da protestolar alevlendi! Molla yetiştiren medreseleri yakmaya başladılar

SARIKLARI DÜŞÜRDÜKLERİ GÖRÜNTÜ OLAY YARATMIŞTI

Protestoların devam ettiği İran'da kaldırımda yürüyen bir gencin, karşıdan gelen yaşlı adamın kafasındaki sarığa vurarak yere düşürdüğü ve yaşlı adamın daha sonra sarığını alarak geri taktığı görüntüler ülkedeki tepkinin hangi noktaya ulaştığını gözler önüne sererken dün yaşanan bir olay ise büyük ses getirdi.

İran'da protestolar alevlendi! Molla yetiştiren medreseleri yakmaya başladılar

MEDRESELERİ ATEŞE VERDİLER

İnternete düşen bazı videolarda protestocuların molla yetiştiren medreseleri ateşe verdikleri anlar yer aldı. Göstericilerin hazırladıkları molotofları medreseye doğru fırlattıkları ve alevlerin anbean yayıldığı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Mahsa Emini İran Haberler

500

Yorumlar (8)

erkan tortumcu:

gösteriler de Atatürk diye bağırıyorlar dilerim Atatürk ün izinden gider dinci şarlatanlardan kurtulurlar

66
45
yanıtYanıtla
Rafflesia:

Yani bir gün elbette olacağı buydu Müslüman ülkede olsa olması gereken Laikliktir. İran halkının yanındayız dinde zorlamaya yoktur işte olursa sonuçları elbet böyle olur.

58
25
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

ırak, suriye parçaladılar. kuzeylerinde kürt yapılanması kurdular. şimdi yine özgürlük, demokrasi gibi bahanelerle iranı yıkacaklar. başörtüsü de bir bahane. oradan da pkk ya bir pay. hala içimizdeki aklı evveller meseleyi anlamadan destek veriyorlar

44
36
yanıtYanıtla
seyfullah aydın:

türkiyeye pusu kurup fırsatını kollayan cumhuriyeti yıkmak isteyen bir sürü hain var türkiye iran olmayacak ama iran türkiye olacak orada özgürlük isteyen halk yanık yanık atatürk diye bağırıyor halk orada atatürk diye bağırdıkça oradaki mollaların buradaki feslilerin tüyleri diken diken oluyor

48
13
yanıtYanıtla
Martin Sikertel:

İran'ın bile aklı başına gelmiş en sonunda; bizim şeriat seviciler görsün.

28
14
yanıtYanıtla
Yahya Akçay:

helal iran ahlkına . zenginleri dezi kenarlarında yatlarda barlada viski bira larını içerler ülkede yasak diyecek çağ değişti molla larla ülke yönetilmez. dincilerle ülke yönetilmez yönetisen iran gibi afganistan gibi ve diğer müslüman ülkeler gibi ömür boyu ezilirler

18
13
yanıtYanıtla
Haydar:

Aklın yolu birdir o da bilim uygarlık ve özgür düşünce yoludur. Düşünmeden sorgulamadan inanan cahil insanlar ancak eleştiri yapar sabit fikirlidir .Din ile gelişmiş teknoloji ve bilim üretmiş toplum daha görülmemiştir

16
9
yanıtYanıtla
corci:

zamanın ruhu

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title