Haberler
BBC

İngiltere, koronavirüse karşı iki dozda farklı aşı çalışmalarına daha başladı

Güncelleme:

İngiltere, koronavirüs aşılarının tedarik sürecinde yaşanacak sorunlara karşı, birinci ve ikinci dozlarda farklı aşıların deneme çalışmasına başladı. Uzmanlar, bu yöntemin daha iyi koruma sağlayacağını kaydetti.

İngiltere'de tedarik sürecinde sorun yaşanması olasılığına karşı, birinci ve ikinci dozlarda farklı koronavirüs aşıların kullanıldığı bir deneme çalışması başlatıldı. Uzmanlar, esnekliği artırabilecek bu yöntemin daha iyi koruma sağlama olasılığı olduğunu söylerken, hükümet, en az yaza kadar mevcut aşılama yaklaşımında bir değişikliğin öngörülmediğini kaydetti.

İngiltere, koronavirüse karşı iki dozda farklı aşı çalışmalarına daha başladı

NADİR DURUMLARDA FARKLI AŞI TERCİH EDİLECEK

Ortak Aşı Komisyonu'nun kararında bu aşamada BioNTech/ Pfizer ya da Oxford-AstraZenaca aşısı yapılan kişilerin ikinci dozlarında da aynı aşının kullanılacağı belirtildi. Ancak çok nadir durumlarda, stoklarda sadece aşılardan birinin bulunması veya ilk dozda hangi aşının kullanıldığının bilinmediği durumlarda, farklı bir aşının kullanılabileceği vurgulandı.

800'ÜN ÜZERİNDE GÖNÜLLÜDE DENENECEK

Bunun daha önce Ebola aşılarında denendiğine dikkat çeken uzmanlar, farklı dozların daha iyi koruma sağladığına dikkat çekti. Yürütülen Com-Cov adlı çalışma kapsamında, 50 yaşın üstü 800'ün üzerindeki gönüllüye 4-12 hafta aralıkla yapılacak ikinci dozda bu iki aşıdan biri kullanılacak. Düzenleyici kurumun onay vermesi halinde de çalışmaya başka aşılar da dahil edilebilecek.

İngiltere, koronavirüse karşı iki dozda farklı aşı çalışmalarına daha başladı

7 MİLYON STERLİNLİK KAYNAK AKTARILDI

Aşılamadan sorumlu bakan yardımcısı Nadhim Zahawi, çalışma için 7 milyon sterlinlik bir kaynak aktarıldığını ve sonuçların yaza kadar paylaşılmayacağını ifade ederek, "Şu anda hiçbir şeyi değiştirmiyoruz. Geçmişte dozların karıştırıldığı birçok örnek var. Hepatit, çocuk felci, kızamık, kabakulak ve kızamıkçık aşılarında bu yapıldı" dedi.

10 MİLYONDAN FAZLA KİŞİYE AŞI YAPILDI

İngiltere'de şimdiye kadar 10 milyondan fazla kişiye ilk doz Covid-19 aşısı yapıldı. Amerikan Johns Hopkins Üniversitesi'nin verilerine göre İngiltere, koronavirüsün neden olduğu Covid-19 hastalığı kaynaklı ölümlerin sayısının 100 bini aştığı tek Avrupa ülkesi. Ülkede bugün itibarıyla vaka sayısı 3 milyon 871 bini, can kaybı sayısı da 109 bini aştı.


BBC

Koronavirüs Hükümet Pfizer Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title