Haberler

Bilim insanları, koronayla mücadelede en sık alınan tedbiri "işe yaramaz" buldu

Güncelleme:

İngiliz bilim insanları, koronavirüsle mücadelede uygulanan tedbirlerden sosyal mesafe kuralı ile ilgili yanlış bilinen bir gerçeği açıkladı. Uzmanlar, 100 yıl öncesine dayanan 2 metrelik mesafe kuralının günümüz için yeterli olmayacağını söyledi. Kalabalık ve riskli bölgelerde mesafe kuralı yerine farklı tedbirlere yönelinmesini tavsiye etti.

Koronavirüs salgını tüm dünyada etkisini göstermeye devam ederken; neredeyse her gün yeni bir araştırma yayınlanıyor, virüsten korunmak için farklı bir tedbir öneriliyor. Son olarak Oxford Üniversitesi'nde görev alan İngiliz bilim insanları, koronavirüse karşı belirlenen iki metrelik sosyal mesafe kuralının kalabalık mekanlar ve yüksek riskli alanlarda bir işe yaramadığını açıkladı. Bunun için araştırmacılar, mesafenin yetersiz kalacağı alanlarda bariyer tedbiri ve yüz yüze konuşmama gibi farklı önlemler alınmasını tavsiye etti. Uzmanlar ayrıca bu mesafe kuralının da neredeyse 100 yıl öncesine dayandığını ve günümüz için uygun olmadığını belirtti.

SOSYAL MESAFE, 100 YIL ÖNCESİNE DAYANIYOR

İngiltere'de Oxford Üniversitesi'nden Doktor Nicholas Jones ve meslektaşları, 2 metre sosyal mesafe kuralının 100 yıl öncesine kadar uzanan çalışmalardan üretildiğini ve günümüzün toplumsal yaşamı için yetersiz olduğunu açıkladı.Doktor Jones, iki metre kuralının 1897 yılına kadar izlenebileceğini ve 20. yüzyılın başında bir dizi çalışma tarafından desteklendiğini, bu erken çalışmaların sınırlamalarına rağmen, şimdi iki metre mesafe kuralının hala kullandığını söyledi. Araştırmacılar, bunun yerine, bir yerin ne kadar 'riskli' olduğuna bağlı bir derecelendirme sistemi olması gerektiğini ve buna uygun davranılması gerektiğini ifade etti. Bilim insanları, koronavirüs taşıyan damlacıkların öksürük veya hapşırığın ardından ne kadar uzağa yayılabileceğinin çevrelerindeki ortama bağlı olduğunu gösterdiğini söyledi.

RİSKLİ ALANLARDA, FARKLI TEDBİRLER UYGULANMALI

Bilim insanları, havalandırması yetersiz ve insanların müziğin sesini bastırmak için bağırmak zorunda olduğu bar, gece kulubü ya da restoran gibi alanların yüksek riskli olduğunu ve bu alanlarda sosyal mesafeye yönelik ek tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi. Ek tedbirler, birbiriyle yüz yüze konuşmaması, araya bariyer eklenmesi ve sürekli maske takmak gibi uygulamaları içeriyor. Ancak parklar gibi düşük riskli olduğu düşünülen yerlerde kurallar gevşeyebilir ve bu da potansiyel olarak sosyal ve ekonomik yaşamın bazı yönlerinde normalliğe dönüşü mümkün kılabilir.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Koronavirüs Sağlık Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (17)

Ağlayan hurma kütüğü:

Ne Bilimi bak gördünüz. İlim ilimdir önemli olan. Vahiy ve ilhamla Şeyh hazretleri berzah aleminde virüs ile buluşup güvenli mesafenin yine 2 mt olması konusunda mutabakata vardı. Dergahımız mensupları için 1,5 mt dir. Üyelik aidatı yatırmayalara bulaşacak. Pelerinli Hocanın Corona dualı bakımları ile yanmayan kefen 300 lira. Cehennem ateşi yakmıyor bu kefeni.. Bilim adamları tabi duymuş cinler haber taşıyor keratalar, 2 mt 100 yıl öndeymiş falan. Zamandan mekandan etkilenmez bizim Şeyh hazretleri her çağda geçerlidir.

4
43
yanıtYanıtla
Yorumcu:

Dini kötüleyip alay konusu yapıp durma basit işler değil bu dediklerin neyin saçmalığındasın sen haberin var mı?

yanıt23
yanıt3
Yahya Kemal:

Dini değerlerin alaya alınması söz konusu. Yorumun silinmesini istiyorum.

15
12
yanıtYanıtla
Yahya:

Hayrola, nereni incitdiler:)))))

yanıt15
yanıt22
Yavuz korkmz:

Annem deyişi ölüm var diğerleri yalan fazla gerek yok imanlı ölmeye bakin

14
11
yanıtYanıtla
Vay be.:

Kul hakkını ne yapacağız peki? Sen kuralları takmıyorsun diye başkaları ölebilir mi? Bu da kadere dahil mi?

yanıt12
yanıt1
Aşı yok ilacı yok:

Korona kendinden çekip giderse ne ala yoksa ne muska yazdırmak la nede evlere tıkılmak çözüm olmayacak.

8
16
yanıtYanıtla
Yemin:

Kul kaderini yaşar bahtına ne çıkarsa...

10
10
yanıtYanıtla
leduni:

Ey bilim (Filim) adamları ne yapalım yani hergün yöntem değiştiriyorsunuz insanların ağzını mı bantlayalım bi karar verin artık.

11
1
yanıtYanıtla
Büşra:

hepimize silikonu çekince huzura erecek onlar Leduni.

yanıt4
yanıt3
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title