Haberler

İngiliz Basını, Asil Nadir Davasını Konuşuyor

İngiliz basını, yolsuzluk yapmakla suçlanan Kıbrıslı Türk iş adamı Asil Nadir'in, İngiltere'den ayrılırken "iflas etmiş bir adamdım" açıklamasının altını çizerek, Nadir'in kanıtları sunarken yavaş ancak açık bir şekilde konuştuğu yorumunu yaptı...

İngiliz basını, yolsuzluk yapmakla suçlanan Kıbrıslı Türk iş adamı Asil Nadir'in, İngiltere'den ayrılırken "iflas etmiş bir adamdım" açıklamasının altını çizerek, Nadir'in kanıtları sunarken yavaş ancak açık bir şekilde konuştuğu yorumunu yaptı İngiliz basını İngiltere'de yolsuzluk yapmakla suçlanan Kıbrıslı Türk iş adamı Asil Nadir'in davasına yoğun ilgi gösterdi. Medya organları, Nadir'in İngiltere'den ayrılırken "iflas etmiş bir adamdım" açıklamasına vurgu yaparak, Nadir'in kanıtları sunarken yavaş ancak açık bir şekilde konuştuğunu belirtti.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Asil Nadir'in kanıtları sunarken yavaş ancak açık bir şekilde konuştuğu yorumunu yaptığı haberinde, kendi şirketi Polly Peck'ten milyonlarca sterlini çalmakla suçlanan Nadir'in, 1993'te İngiltere'den kaçtığı zamana ilişkin "Adil bir yargılamadan umudu olmayan iflas etmiş bir adamdım" ifadelerine yer verdi. BBC, Nadir'in, "Sağlığım, adil bir yargılama umudum param parçaydı. Adil bir yargılama umudum sıfırdı" açıklamasına dikkat çekti.

Financial Times gazetesi de, "Nadir mahkemeye neden İngiltere'den kaçtığını anlattı" başlığını kullandığı haberinde, "İngiltere'den ayrıldığım zaman tamamen iflas etmiş bir adamdım. Sağlığım, adil bir yargılama umudum param parçaydı. Adil bir yargılama umudum sıfırdı" sözlerini yansıttı.

Independent gazetesi ise, Nadir'in Polly Peck imparatorluğundan 150 milyon sterlin çalmakla suçlandığını vurgulayarak, yine Nadir'in, "Umudu olmayan iflas etmiş bir adamdım" ifadelerini yansıttı.

Sahibi olduğu Polly Peck adlı şirketin iflas etmesiyle 150 milyon sterlinlik yolsuzluk yapmakla suçlanan Asil Nadir, 1993 yılında İngiltere'den KKTC'ye kaçmıştı.

Nadir, 2010 yılında İngiltere'ye dönerek hakim karşısına çıkmış ve şartlı tahliye edilmişti. - Ankara

Kaynak: ANKA / Dünya

Polly Peck Asil Nadir Dünya Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! 'Bismillah' diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! "Bismillah" diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Ürdünlü 14 hacı adayı kutsal topraklarda hayatını kaybetti, 17 kişi kayıp

Ürdünlü 14 hacı adayı kutsal topraklarda hayatını kaybetti, 17 kişi kayıp

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title