Haberler

    İnanç Özgürlüğü Ödülü Bu Sene İki Türk'ün

    Dünyanın inanç özgürlüğünü savunan en etkin insan hakları kuruluşlarından Stefanus Alliance tarafından iki yılda bir verilen Stefanus İnanç Özgürlüğü Ödülü bu yıl iki Türk vatandaşına verildi.

    Dünyanın inanç özgürlüğünü savunan en etkin insan hakları kuruluşlarından Stefanus Alliance tarafından iki yılda bir verilen Stefanus İnanç Özgürlüğü Ödülü bu yıl iki Türk vatandaşına verildi. Oslo'da yapılan törende Mine Yıldırım ve Aykan Erdemir'e ödülleri Norveç eski Dışişleri Bakanı ve AGİT Ulusal Azınlıklar Yüksek Komiseri Kurt Vollebaek tarafından verildi. Türkiye'nin Oslo Büyükelçiliği müşavirlerinden Yankı Kocaefe'nin de hazır bulunduğu törende birer konuşma yapan Yıldırım ve Erdemir, inanç özgürlüklerini genişletme yönünde yaptıkları çalışmalardan örnekler vererek, Türkiye'nin Ortadoğu'da temel hak ve özgürlükler açısından model ülke olması gerektiğini vurguladılar.

    Norveç Helsinki Komitesi'nin İnanç Özgürlüğü Girişimi projesinin yöneticiliğini yapan Dr. Mine Yıldırım, azınlık hakları üzerine yürüttüğü akademik çalışmaların yanı sıra bu konuda çok sayıda çalıştayın da düzenleyicisi. CHP'den 24. dönem Bursa milletvekili ve Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Aykan Erdemir ise halihazırda Washington'da Demokrasileri Koruma Vakfı'nda kıdemli analist olarak görev yapıyor. İnanç Özgürlüğü İçin Parlamenterler Girişimi'nin kurucularından olan Erdemir, Alevilik, nefret suçları ve anti-Semitizm üzerine yürüttüğü çalışmalarla tanınıyor.

    NORVEÇ PARLAMENTOSU'NDA AĞIRLANDILAR

    Ödül töreni öncesi Norveç Parlamentosu'nda ağırlanan ve birer konuşma yapan Yıldırım ve Erdemir'in mülakatları Norveç gazetelerinde geniş yer bulurken Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması seçici kurul üyeliği de yapmış olan ünlü illüstratörlerden Roar Hogan'un çizdiği Yıldırım ve Erdemir portreleri Norveç'in en çok satan gazetesi VG'de yayımlandı.

    Erdemir, ödülle ilgili şunları söyledi: "Türkiye, Müslüman çoğunluğa sahip ülkeler arasında demokrasi ve laikliğin istisnasız tüm vatandaşların inanç özgürlüklerini güvence altına almanın en doğru formülü olduğunu kanıtlamak için en uygun aday. Bu tarihi misyonu başarabilirsek IŞİD'e ve ideolojisine en büyük darbeyi vurmuş oluruz."

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Aykan Erdemir Türkiye Norveç Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları! Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title