Haberler

Hamas: İsrail taleplerimizi kabul ederse 6 haftalık ateşkes 24 ila 48 saat içinde başlar

Güncelleme:

Hamas heyeti İsrail ile ateşkes görüşmeleri için Kahire'ye ulaştı. Üst düzey bir Hamas yetkilisi, İsrail'in görüşmelerde yerlerinden edilmiş Filistinlilerin kuzey Gazze'ye geri gönderilmesi ve insani yardımın arttırılması gibi taleplerini kabul etmesi halinde Gazze'de ateşkesin "24 ila 48 saat içinde" sağlanabileceğini söyledi. ABD'de yetkililer daha önce İsrail'in anlaşmayı prensipte kabul ettiğini ve Hamas'tan yanıt beklendiğini öne sürmüştü.

İsrail'in Gazze'deki soykırımı aralıksız sürerken, ABD'nin bastırmasıyla yeni bir ateşkes süreci başlıyor. ABD'de yetkililer daha önce İsrail'in anlaşmayı prensipte kabul ettiğini ve Hamas'tan yanıt beklendiğini öne sürmüştü. Resmi kaynaklara göre, Hamas heyeti ateşkes müzakereleri için Mısır'ın başkenti Kahire'ye ulaştı.

KAHİRE'DE ATEŞKES DETAYLARINI GÖRÜŞECEKLER

Heyete Hamas'ın Gazze'deki Başkan Yardımcısı Halil Al-Hayya'nın liderlik ettiği bildirildi. İsrail ve Hamas heyetlerinin, Kahire'de ateşkes detaylarını görüşecekleri, tarafların ayrı odalarda birbirlerini görmeden çalışacakları belirtildi.

Hamas: İsrail taleplerimizi kabul ederse 6 haftalık ateşkes 24 ila 48 saat içinde başlar

"HAMAS VE İSRAİL 6 HAFTALIK ATEŞKESE YAKIN"

ABD'de Biden hükümetinden yetkililer, Hamas ve İsrail'in 6 haftalık ateşkese yakın olduğunu iddia etti. İsrail'in anlaşmayı prensipte kabul ettiği, Hamas'tan yanıt beklendiği öne sürüldü.

Hamas: İsrail taleplerimizi kabul ederse 6 haftalık ateşkes 24 ila 48 saat içinde başlar

"TALEPLERİMİZİ KABUL EDERLERSE 24 İLA 48 SAAT İÇİNDE BAŞLAYABİLİR"

Üst düzey bir Hamas yetkilisi AFP'ye verdiği demeçte, İsrail'in devam eden görüşmelerde Filistinli grubun taleplerini kabul etmesi halinde Gazze'de ateşkesin "24 ila 48 saat içinde" sağlanabileceğini söyledi.

Hamas: İsrail taleplerimizi kabul ederse 6 haftalık ateşkes 24 ila 48 saat içinde başlar

HAMAS TALEPLERİNİN KABUL EDİLMESİNİ BEKLİYOR

Şartlı olarak konuşan yetkili, "İsrail, yerlerinden edilmiş Filistinlilerin kuzey Gazze'ye geri gönderilmesi ve insani yardımın arttırılması da dahil olmak üzere Hamas'ın taleplerini kabul ederse, bu önümüzdeki 24 ila 48 saat içinde bir ateşkes anlaşmasının önünü açacaktır" dedi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

İsrail Kahire Gazze Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

Hasan Aykuş:

Yahudi esirlerini kurtaracak, silah ve mühimmat takviyesi yapacak daha sonra arkasındaki sınırsız güce dayanarak kaldığı yerden vurmaya devam edecek. İslam alemi de huzur içinde uyumaya devam edecek....

99
0
yanıtYanıtla
Hüseyin Kılıç:

Burdan tüm Filistinli ve Hamaslı kardeşlerimizden kendi adıma özür diliyorum onları yanlız bıraktık bakalım ahirette durumumuz ne olacak hiçbir islam ülkesi onlara kol kanat germedi elbette bunların hesabı Çetin olacak onların çaresizce katledişlerine seyirci kalmanın ne olduğunu bir gün bizde göreceğiz

72
12
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Bizde birileri diyordu , İsrail'in çok az ömrü kaldı ! Suriye sınırındaki mayınlar gözünüzün önünde kaldırılırken hiç sesinizi duymadık , onlara araziler ,çiftlikler satılırken , sığınmacılar güneyden ülkeme salınırken hiç sesinizi duymadık. Bir gün onları sınırımızda görürsek ne yapacaksınız , merak ediyorum

34
22
yanıtYanıtla
Narter Nart:

Vatandaşlıklar satılırken.... bunu da ben eklemek istiyorum... Bir gün sınırlarımızda görülürlerse Osmanlı Devleti' nin son zamanları gibi olduğumuz zamandır... Borçlar tavan yapmış, ordular tasfiye edilmiş edilmektir. O zaman iş yine biz Kuvayi Milliye' ye düşer...

yanıt32
yanıt9
Beyaz:

Hamas=israil ikiside insanların başına bela

15
36
yanıtYanıtla
Mert Kafkas Sahin:

Hamas direndikçe daha fazla Filistinli kaybı olur.

8
41
yanıtYanıtla
Doğrucu:

Toprağını satarsan böyle seni toprağında bir bardah suya muhtaç yaparlar din kardeşlerinde izler :) bunun adına müslümnlık denir

7
29
yanıtYanıtla
Mehmet Yarba:

Hamas bir şekilde savaşı sonlandırmalı; çünkü Filistinlilerin durumu hiç de iyi değil. Hem kayıp yüksek düzeyde he de İslam ülkelerinden destek görmediler !

18
9
yanıtYanıtla
Narter Nart:

İslam Devletleri, İslam Ülkeleri ibaresinin yerine daha uygun gelir. neden mi....Devletsel baskı hissetmeyen milyonlarca Müslüman israili oracıkta elleri ile boğar. hem de silahsız.. Bence de Hamas savaşı sonlandırmalı... Ama savaşın bitmesindeki belirleyici asıl unsur Hamas değil. israil ve abd' dir. Aynen başlatılmasında olduğu gibi.

yanıt16
yanıt1
A Alkan:

Ne halleri varsa görsünler,

3
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title