Haberler

    Gürsel Dönmez: Almanya'da Sistematik Şekilde Türkiye Düşmanlığı Başladı

    ANTALYA'da Serik Belediyesi ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından düzenlenen, Türk- Alman Medya Forumu, Belek'te yapıldı.

    ANTALYA'da Serik Belediyesi ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından düzenlenen, Türk- Alman Medya Forumu, Belek'te yapıldı. Forumun açılışına Başbakanlık Dış İlişkiler Başkanı Gürsel Dönmez ile Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk de katıldı.

    Forumun açılışında konuşan Gürsel Dönmez, Alman medyasının 15 Temmuz'dan sonra ' Türkiye'de neler oluyor?' sorusunu merak ettiğini, kendilerinin de ' Almanya'da neler oluyor?' sorusunun cevabını merak ettiğini söyledi. Almanya'yı büyük endişe içinde izlediklerini kaydeden Dönmez, 2013 yılında kurulan AfD'nin çok hızlı şekilde taraftar topladığını, bu partinin Alman yasalarına göre kurulmuş legal bir parti olduğunu, fakat parti temsilcilerini İslam, mülteciler ve Türkiye hakkında ifade ettikleri cümlelerini endişeyle izlediklerini vurguladı. Dönmez, Almanya ile ABD ve Rusya arasında da tam anlamlandıramadıkları bir gerilim yaşandığını ve bunu da endişeyle izlediklerini aktardı.

    SPİEGEL'İN MANŞETLERI

    11 Eylül saldırılarının ardından dünya genelinde bir İslamofobi başladığını, yabancı düşmanlığının Almanya'da da giderek büyüdüğünü vurgulayan Dönmez, etnik kökenlerinden dolayı insanların öldürüldüğünü söyledi. Türkiye ile iyi ilişkileri olan Almanya'da son yıllarda sistematik şekilde Türkiye düşmanlığı başladığına dikkati çeken Dönmez, "Spiegel dergisinin 2001'den bu yana kapaklarına baktığınızda İslam karşıtlığı, Türk düşmanlığı, dostlar arasında olmaması gereken bir üslup görüyorsunuz. Bütün bunları üzüntüyle takip ediyoruz. Bu tutum yakın gelecekte olumlu sonuçlara yol açmaz" dedi.

    TÜRKİYE'DE MERKEL'E HAKARET EDİLSE?

    AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk de foruma katılan Alman gazetecilere seslendi. Almanya'da medya mahallesinden çok fazla taciz yapıldığını savunan Külünk, ifade özgürlüğünün arkasına saklanılarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik, "karikatürlerle aşağılama, hakaret" edildiğini söyledi. Külünk, "Saygıya dayalı eleştiri olur, herkesin düşüncesine saygı duymak gerekir. Ama her gün aşağılama, her gün hakaret, her gün tahkir. Üç yıldır Alman dostlarımızın medya mahallesinden bu ülkedeki halkın iradesine o kadar çok taciz yapılıyor ki. Benim gördüğüm bu dostlarımız Türkiye'yi hiç bilmiyor, hiç gelmemişler. Şansölye Angela Merkel'i her dönem iktidar yapan milletin egemenliği, Erdoğan'ı da her dönem iktidar yapan milletin egemenliği. Benim ülkemde Şansölye Merkel'e her gün hakaret edilse, siz ne dersiniz? Ama biz bunu yaptırmayız, çünkü Alman dostlarımızın buna üzüleceğini bilir, izin vermeyiz" diye konuştu.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Gürsel Dönmez Metin Külünk Türkiye Almanya Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title