Haberler
BBC

Guatemala'da Yurt Yangını: 19 Genç Kız Öldü

Güncelleme:

Guatemala'nın başkenti Guatemala City'deki bir yurtta çıkan yangında en az 19 genç kız hayatını kaybetti, 25 kişi yaralandı.

Guatemala'nın başkenti Guatemala City'nin 25 kilometre güneydoğusundaki San Jose Pinula'da bir yurtta çıkan yangında en az 19 kız hayatını kaybetti. 25 kişinin de yaralı olarak kurtulduğu yangının yurtta kalanlar tarafından başlatılmış olabileceği düşünülüyor. Yangın haberini alan yurttaki gençlerin ve çocukların aileleri ile akrabaları endişeyle yurda akın etti.

YANGIN SIRASINDA 800 KİŞİ BİNADAYDI

Facianın yaşandığı Virgen de Asuncion adlı yurt, kapasitesinden fazla kişiyi barındırması sebebiyle eleştiriliyordu. Normalde 600 kişinin kalması için inşa edilen yurtta yangın sırasında 800 kişinin olduğu tahmin ediliyor.


''YURT, HAKİMLER TARAFINDAN ISLAHEVİ OLARAK KULLANILIYORDU''

Yurt hakkında daha önce tacizlerin ve kaçışların gerçekleştiği iddiaları bulunuyordu.

Çocuk hakları savcısı Abner Paredes, yangının yurttaki yatakların ateşe verilmesiyle başladığının tahmin edildiğini söyledi.

Kızların kaldığı bölümde çıkan yangında hayatını kaybedenlerin çocuğunun kız olduğu aktarılıyor.

Yurtta daha çok taciz kurbanları, evsiz ya da ıslahevlerinde cezasını tamamlamış çocuklar ve gençler kalıyor.

Yerel medya ise yurdun hakimler tarafından ıslahevi olarak da kullanıldığını öne sürüyor.


''YURTTAKİ 102 GENÇ TACİZE UĞRADI''

Ülkenin insan hakları savcısı Jorge de Leon ise şimdiye kadar yurttan 102 gencin özellikle yurtta kalan yaşı daha büyük gençler tarafından taciz edildiği için kaçtığını belirtti.

2013 yılında ise 14 yaşındaki bir kız yurtta kalanlar tarafından öldürülmüştü.

BBC

San Jose Türkiye Aladağ Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title