Haberler

Gözaltına alınan Filistinli genç kızdan İsrail askerine tokat gibi sözler: Büyüyünce zalim mi olacağım dedin?

Güncelleme:

İsrail'in Mescid-i Aksa'daki Filistinlilere uyguladığı müdahalelerde onlarca kişi yaralandı. Çok sayıda genç bu eylemlerde gözaltına alınırken, İsrail polisinin yaka paça götürdüğü genç kızlardan birisinin ders gibi sözleri duyanları duygulandırdı. Genç kız, İsrail askerine dönüp "Ben ne yaptım? Dövülen bir çocuğu korumaya çalıştığım için mi? Çocuklarının büyüdüğünde zalimlerin tarafında olmasını ister misin? Sen de büyüyünce zalim olacağım mı dedin?" ifadelerini kullandı.

Fanatik Yahudi örgütler, bu yıl 9-10 Mayıs tarihlerine denk gelen "Kudüs günü" nedeniyle Mescid-i Aksa'ya baskın çağrıları yapmıştı. Bunun üzerine bölgede nöbete başlayan Filistinliler İsrail polisinin müdahalesiyle karşılaştı. İsrail polisinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Şam Kapısı ile Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki saldırılarında onlarca Filistinli yaralandı.

"ÇOCUKLARININ ZALİMLERİN TARAFINDA OLMASINI İSTER MİSİN?"

Şam Kapısı'nda gözaltına alınan Filistinli gençlerden biri olan Meryem Afifi'nin İsrail askerine söyledikleri ise gündem oldu. Genç kızın askere söylediği ders gibi sözler şu şekilde: "Ben ne yaptım? Dövülen bir çocuğu korumaya çalıştığım için mi? Evlerinden çıkarılmak istenen insanları koruduğum için mi bu haldeyim? Sen şu an ne hissediyorsun? Biliyorum sen de bir insansın, bir ailen var, belki çocukların var. Onlar büyüdüğünde zalimlerin tarafında olmasını ister misin? Sen küçük bir çocukken geleceğe dair hayaller kurarken bunu mu hayal ettin? Yanlış tarafta olmayı mı? Büyüyünce zalim olacağım mı dedin? Büyümeyi hayal eden ve rüya gören bir çocukken, istediğin bu muydu? Zalimlerin yanında olmak?

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Dünya

Mescidi Aksa Filistin İsrail Dünya Haberler

500

Yorumlar (11)

Başka Murat:

Hep diyorum gene diyorum; Müslümanlar mezhep kavgası, Türk kürt kavgası yaparken adamlar elinde viski puroyla gülüyor. Turkiyenin öncülüğünde islam birliği kurulsun. Türkiye abi olsun. Tüm ümmet Tükiye yi bekliyor. Öyle konuşup evlere dağılmaya bu iş olmuyor. Sayın Cumhur Baskanimizi destekleyin.

74
19
yanıtYanıtla
ali say:

islam birliğini nasıl kuracaksın suudilerle baeyle nasıl olucak o iş kaç müslüman ülkeyle aran iyi söylermisin bana ve sen birlikten bahsediyorsun bak yahudilere etrafı müslüman dolu biri gidip karşı çıkabiliyormu neden adamlar akıllı kendilerini geliştirdiler ekonomikmen güçlüler sende ekonomikmen güçlen bilim insanlarını avrupaya kaçırma etrafındakilerde senden korksun

yanıt40
yanıt9
Qwe Qwe:

Olayların resimlerini videolarını izliyoruz son birkaç gündür. Gerçekten hem bolge 1800 lu yillarda kalmış gibi herşey yani yollar insanlar binalar giyim kuşam yollarda askerler insanlara saldıran hiçbir hukuk tanimayan kendini devlet sanan bir İsrail. İsgalcilik var kanunsuzluk var zorbalık zalimlik var ama adalet yok yoksulluk var. Çocuklara kadın ve yaşlılara zulüm var ve Tüm dünya buna seyirci. Sanki 1800 lu yıllardan bir savaş filmi izliyoruz. Bu hepimizin ayıbı.

52
1
yanıtYanıtla
Ikamet Göç:

Uygur Türklerinin diğer insanların canı mı çıksın . Varsa yoksa Filistin . Filistinliller altın mı !!!Bunun adı insanlık değil ırkçılıktır . Mazluma kol kanat gerin . Irkçılık yapmayın müslüman solcu sağcı bencilliği milliyetçiliği yapmayın . Aynı duyarlılığı Uygur Türkleri için de başkaları için de gösterin .

19
12
yanıtYanıtla
ali say:

kendi ırkını düşünenmi var arapların geçmişte ve günümüzde bize yaptıklarını unutuyorlar

yanıt11
yanıt12
ali say:

coğrafya kaderindir bu hanfendi finlandiyada doğsaydı tek derdi balık tutma olur du

14
14
yanıtYanıtla
Vatandaş :

Defol git la o zaman fillandiyaya tutan mı var

yanıt1
yanıt0
ali say:

hz davud zamanında filistinlileri bu yapılanı yaptıysa kendi halkıda devam ediyor davud peygambere karşımı geliyorsunuz yoksa

4
21
yanıtYanıtla
Hasan Tombul:

Bir ülkeye atom bombası atsan bu kızın sözleri kadar etkilemezdi herhalde...o kadar güzel anlatmış ki durumu taş olsa çatlardı .ama bu kalpsizler ve yandaşlarının sadece azgınlıkları artırıyor.yaşasın zalimler için cehennem.

13
1
yanıtYanıtla
tarafsızgörüş:

Halife olsaydı cihat çağrısı yapardı

9
5
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title