Haberler

Gazze'de 21 askeri öldürülen İsrail'e bir darbe de Hizbullah'tan! Hava üssünü vurdular

Güncelleme:

İsrail askeri sözcüsü, Hamas güçlerinin bir tanka bomba atmasının ardından askerlerin iki binayı yıktığını ve 21 askerin öldüğünü söyledi. Hizbullah da İsrail'in kuzeyindeki Meron Dağı'ndaki hava üssüne saldırdığını açıkladı.

7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze'de 25 binden fazla Filistinliyi katleden İsrail ordusu, dün savaştaki en büyük asker kaybını yaşadı. Gazze'de bir binayı kuşatıp mayın kullanarak yıkmaya çalışan 21 İsrail askeri, Hamas'ın attığı füzenin mayına isabet etmesi sonucu yıkılan binanın altında kalarak hayatını kaybetti. Bu gelişmenin ardından Hizbullah da İsrail'in kuzeyindeki Meron Dağı'ndaki hava üssüne saldırdıklarını duyurdu.

21 ASKER ÇÖKEN BİNANIN ALTINDA KALDI

Gazze'de 3,5 ayda 25 binden fazla kişiyi katleden İsrail ordusu, Hamas'la çatışmalarda savaştaki en büyük asker kaybını yaşadı. Hamas militanlarının RPG ile ateş açtığı İsrail askerlerinin yedek ordu birliğinde görevli olduğu bildirildi. Ordu sözcüsü Daniel Hagari, olayda 21 yedek askerin öldüğünü duyurdu.

NETANYAHU: SORUŞTURMA BAŞLATTIK

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Gazze'de 21 askerin ölümüne yol açan olay hakkında İsrail Ordusu'nun bir soruşturma başlattığını belirtti. Bu olayın dün ölen asker sayısını 24'e çıkardığını belirten Netanyahu, Gazze'deki savaşın mutlak zafere kadar devam edeceğini ifade etti.

HİZBULLAH DA İSRAİL'İN HAVA ÜSSÜNE SALDIRDI

Hamas'ın saldırısında 21 askerin kaybederek adeta kabusa uyanan İsrail, kuzey bölgesinden gelen haber ile bir darbe daha yedi. Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki Meron Dağı'ndaki hava gözetleme tesisine saldırdığını duyurdu. Açıklamada saldırının 'Suriye ve Lübnan'daki suikastlara yanıt' olduğu belirtildi.

Açıklamada komuta üssüne çok sayıda füze fırlatıldığı bilgisine yer verildi. IDF ise Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine 12 roket fırlatıldığını bunlardan dördünün vurulduğunu diğerlerinin açık alana düştüğünü öne sürdü. İsrail basını ise kuzey bölgelerinde uzun süre roket sirenlerinin çaldığını yazdı.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Dünya

İsrail Gazze Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (20)

mardinli yiğit:

yok öyle bir şey, İsrail'de her şey yolunda, süper teknoloji silahlarıyla kendisine meydan okuyabilecek bir başka ülke yok, varsa kendine güvenen çıksın da görelim.

52
780
yanıtYanıtla
Crm:

heee, onun için 3,5 aydın beğenmediğiniz Hamas'ı bitiremedi.

yanıt509
yanıt14
Hasan Aykuş:

Arkasında büyük köpek olmasa küçük köpeğin ne haddine....

yanıt515
yanıt6
D:

Senin niyetin ne yani. Gelmişsin zillet bir guruhu övüyorsun. Nice güç dediklerimiz tarih sahnesinden silinip gitmişlerdir

yanıt394
yanıt8
esrefpasali:

begeniler, cevabi vermis,,,

yanıt68
yanıt4
ersin yılmaz:

7 ekimi ne çabuk unuttunuz

yanıt50
yanıt1
Hakan Sivri:

Atesinis Bol olsun insallah

332
5
yanıtYanıtla
A B:

Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste daha bunlar iyi günleriniz

237
2
yanıtYanıtla
Serkan Kaya:

Dünyadaki tüm kötü olan insanlar gebersinler!. Amin Amin Amin Ecmain Ecmain Ecmain İnşşallah İnşşallah İnşşallah!...

192
7
yanıtYanıtla
Sinoplu:

Tipine ..dumun

139
2
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title